Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dikeulaks: Nav laika raudāt, jāgatavojas nākamajām spēlēm

Latvijas basketbolistēm nav laika skumt un raudāt par zaudējumu Izraēlai, jo komandai ir maz laika, lai sagatavotos nākamajām smagajām cīņām Eiropas čempionāta kvalifikācijā, uzskata valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Latvijas basketbolistes zaudē Izraēlai

Komandā rūpīgi jāizanalizē spēle pret Izraēlu, lai redzētu, ka zaudējumā vainojamas konkrētas kļūdas noteiktās situācijās, nevis tādēļ, ka Latvijai būtu sliktas basketbolistes, žurnālistiem teica Dikeulaks.

"Zaudējām mēs visi - gan spēlētājas, gan treneri," paziņoja Dikeulaks, atvainojoties līdzjutējiem gan par komandas rādīto spēli, gan par rezultātu.

Precīza spēles analīze palīdzēs izlases basketbolistēm nezaudēt ticību sev, kas pēc zaudējuma jo īpaši būtiski ir tādēļ, ka Latvijas valstsvienībā ir daudz jaunu spēlētāju, uzsvēra Dikeulaks. Spēlētāju nelielā pieredze izšķirošās cīņas galotnēs arī neļāvusi pacīnīties par uzvaru, kad pret Izraēlu tika panākts neizšķirts 66:66. Turklāt vairākām komandas potenciālajām līderēm neesot bijusi veiksmīgā diena.

Dikeulaka lielākās iebildes bija pret Latvijas spēlētāju nepietiekamo koncentrēšanos un agresivitātes trūkumu, kas ļāva Izraēlas izlasei paturēt iniciatīvu. Latvijas basketbolistes 10 punktu zaudēja pēc ātriem uzbrukumiem, savukārt pašas rezultatīvi nenoslēdza nevienu ātro izrāvienu, paskaidroja treneris. Viņš arī piemetināja, ka izraēlietes 16 punktus guva pēc Latvijas izlases kļūdām, turpretim mājinieces šādās situācijās palika tukšā.

Latvijas izlases kapteine Gunta Baško teica, ka komanda ticēja uzvarai, taču pieļāva pārāk daudz kļūdu, nenoturēja pretinieču līderi, un uzbrukumā mājiniecēm bijis pārāk maz iniciatīvas. "Pietrūka koncentrēšanās vai noticēšanas [sev]," rezumēja Baško, piebilstot, ka, zaudējot mājās, nav tā labākā sajūta.

Izraēlas izlases galvenais treneris Eli Rabi slavēja Latvijas izlasi, dēvējot to par vienu no labākajām Eiropā. Savu komandu viņš uzteica par dedzību, tajā pat laikā spējot laukumā saglabāt disciplinētību.

Jau ziņots, ka "Arēnā Rīga" Latvijas izlase otrdien izraēlietēm piekāpās ar 66:71, ciešot pirmo zaudējumu divās spēlēs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi