Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Džildžess-Aleksandrs NBA pārspēj Šakila O'Nīla rekordu

Oklahomasitijas Thunder spēlētājs Šejs Džildžess-Aleksandrs pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pārspēja Šakila O'Nīla rekordu, kļūstot par jaunāko līgas basketbolistu, kam padevies triple-double ar ierakstu "20" vismaz divos statistikas rādītājos.

Spēlē, kurā Minesotas "Timberwolves" savā laukumā piekāpās Oklahomasitijas "Thunder" ar 104:117 (33:30, 27:33, 19:29, 25:25), Džildžess-Aleksandrs sakrāja pa 20 gūtajiem punktiem un atlēkušajām bumbām, kā arī desmit rezultatīvas piespēles.

Basketbolists kļuva par piekto "Thunder" rindās, kam pa spēkam bijis "triple-double", pirmoreiz līgā sasniedzot vismaz desmit ierakstus spēles protokolā trijos statistikas rādītājos. Turklāt kanādiešu aizsargs kļuva par jaunāko spēlētāju, kam padevusies 20+20+10 kombinācija.

"Treneris izaicināja mani pirms mača aizpildīt spēles protokola lauciņus un darīt dažādas lietas laukumā, jo mēs abi domājām, ka esmu spējīgs uz ko vairāk. Es tikai vēlējos spēle'ieguldīt visas manas pūles," pēc mača basketbolistu citē "Thunder" kluba interneta mājaslapa.

Džildžess-Aleksandrs aiz Šakila O'Nīla, Čārlza Bārklija un Oskara Robertsona kļuva par tikai ceturto otrgadnieku līgā, kurš spējis sakrāt "triple-double" ar vismaz 20 ierakstiem divās statistikas ailītēs. Oklahomasitijas spēlētājs ir arī tikai trešais aizsargs pēdējos 25 gados aiz Rasela Vestbruka un Bena Simonsa, kuram pa spēkam bijusi 20 punktu un 20 atlēkušo bumbu spēle.

Danilo Galinari ar 30 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais viesu komandas rindās, bet "double-double" nopelnīja Stīvens Adams - 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Nazs Rīds.

Citā mačā Losandželosas "Lakers" savās mājās ar 128:99 (21:27, 26:21, 37:22, 44:29) pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

Tajā losandželosietis Lebrons Džeimss no līgas visu laiku rezultatīvākā piespēlētāja astotās pozīcijas nobīdīja Detroitas "Pistons" leģendu Aizeju Tomasu. Šosezon Džeimss rezultatīvajās piespēlēs ar vidēji mačā sakrātām 10,7 piespēlēm ieņem pirmo vietu līgā. Šajā mačā viņš sakrāja astoņas, palielinot to skaitu 17 sezonās līgā līdz 9 067. Tomass savā karjerā sakrāja 9 061 rezultatīvu piespēli. Tagad priekšā Džeimsam ar 9 436 piespēlēm ir joprojām spēlējošais "Thunder" basketbolists Kriss Pols.

"Viens no labākajiem saspēles vadītājiem, ko šī spēle ir redzējusi, un viens no nepiekāpīgākajiem arī," par Tomasu pēc spēles teica "Lakers" līderis. "Katru reizi, kad mani salīdzina ar kādu no šīs spēles varenajiem, tas ir gods. Tikai ceru, ka lieku viņiem būt lepniem."

Tomass apsveica Džeimsu savā "Twitter" kontā: "Apsveicu "karali" Džeimsu ar mana piespēļu rādītāja uzlabošanu. Lielisks sasniegums."

Džeimss par sevi lika runāt vien trīs dienas pēc tam, kad viņš apsteidza Maiklu Džordanu karjeras laikā iemestajos metienos. Džordans ar 12 192 precīziem metieniem ir palicis piektajā vietā, un arī priekšā Džeimsam ir tikai slavenības - Vilts Čemberlens (12 681 precīzs metiens), Karls Melouns (13 528) un Karīms Abduls Džabars (15 837).

Zaudējuši pirmo puslaiku, mājinieki otrajā apspēlēja klīvlendiešus ar 81:51, svinot pārliecinošu uzvaru.

Džeimss bez astoņām rezultatīvām piespēlēm pret savu bijušo klubu sakrāja arī 31 punktu, bet 21 punkts un 15 atlēkušās bumbas tika Dvaitam Hovardam.

Viesu rindās "double-double" Kevinam Lovam (21 punkts un 11 atlēkušās bumbas) un Tristanam Tompsonam (17 punkti un desmit bumbas zem groziem).

Indiānas "Pacers" panākumā pār Filadelfijas "76ers" ar 101:95 (22:23, 18:26, 29:20, 32:26) Domants Sabonis ieguldīja desmit punktus un 16 atlēkušās bumbas, bet divu Balkānu basketbolistu duelī Sakramento "Kings" zaudēja Orlando "Magic" ar 112:114 (25:33, 27:32, 33:21, 27:28).

Orlando komanda pēdējo triju ceturtdaļu laikā vadībā bija tikai vienu reizi, taču ar Ārona Gordona trīspunktu gājienu panāca uzvaru. Viņam mačā 19 punkti un tikai vienas atlēkušās bumbas pietrūka līdz "double-double" noformēšanai.

Rezultatīvākais komandā ar 26 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām bija melnkalnietis Nikola Vučevičs, bet mājiniekiem 34 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, realizējot astoņus no desmit trīspunktu metieniem, sakrāja serbs Nemanja Bjelica. "Kings" vienībā tālu no "triple-double" nebija De'Ārons Fokss, kurš bez 31 punkta sakrāja arī desmit rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi