Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

EČ basketbolā - pustukšas ielas un tribīnes

Lielas daļas zvaigžņu nespēlēšana un pieticīgais mājinieku, Turcijas komandas, sastāvs mazinājis basketbola svētku sajūtu Eiropas čempionātā Stambulā. Ja pirms diviem gadiem Rīgā skumdināja dažas tukšas vietas Latvijas izlases spēlēs Eiropas čempionātā, tad Ulker arēnā tādu ir krietni vairāk. Vietējie līdzjutēji gan tāpat pieskandina arēnu, tomēr skaitļi mazliet izbrīna, jo pirmajās divās turku spēlēs līdzjutēji nepiepildīja daudz vairāk par pusi vietu.

Turkiem pašmāju čempionātā nepalīdz NBA zvaigznes Ersans Iļjasova, Eness Kanters, Omers Ašiks, bet pirms turnīra savainojumu guva arī naturalizētais amerikānis Bobijs Diksons, tāpēc komanda tiek uzskatīta par vājāko pēdējos divdesmit gados. Tāpat ne tikai Stambulas ielas, bet arī Ulker arēnu patukšojušas desmit dienu ilgās nacionālo svētku brīvdienas par godu uzvarai Dumlupinaras kaujā, turklāt arī biļešu cenas esot vidējam Turcijas iedzīvotājam visai augstas. Pirmajā Turcijas spēlē pret Krieviju 13 000 ietilpīgajā arēnā saskaitīti septiņi, bet otrajā spēlē pret Lielbritāniju – tikai pieci ar pusi tūkstoši līdzjutēju. 

Latvijas komandas fani izceļas ar daudzskaitlību starp citiem ārzemju līdzjutējiem. Pirmajās divās Latvijas izlases spēlēs fiksēts ap tūkstoti skatītāju, no kuriem lielākā daļa bija sarkanbaltsarkanās krāsās. Iespējas tikt pie biļetēm esot dažādas – gan par bargu naudu arēnas kasēs, gan par dažiem eiro labās vietās no "pusaudžu vecuma meitenēm" tās apkārtnē.

Kristapa Porziņģa uzvārdu dažādās valodās dzird pieminam bieži, jo liepājnieks ir spožākā zvaigzne Stambulas grupā un viens no augstākās raudzes spēlētājiem visā turnīrā. Latvijas komanda ar Kristapu ieguvusi lielu ārzemju žurnālistu uzmanību, jo tie ir klāt katrā pieejamajā treniņa minūtē. Arī pēcspēles preses konferencē kautrība un pieņemtās normas tiek mestas malā un Kristapam tiek lūgts arī parakstīt krekliņus. Porziņģis pie šādas uzmanības ir pieradis, bet svarīgi, lai tā neizsistu no ritma pārējos Latvijas izlases basketbolistus. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi