Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Eirolīgas nākamās sezonas kalendārā nav paredzēti logi izlašu spēlēm

ULEB Eirolīgas 2020./2021.gada sezonas kalendārā nav paredzēti logi nacionālo izlašu spēlēm, liecina trešdien publicētais nākamās sezonas maču saraksts.

Eiropas Basketbola līgu savienības (ULEB) un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) konfliktu dēļ pēdējos gados nav izdevies vienoties par sezonas kalendāru, kurā nepārklātos izlašu spēlēs un Eirolīgas mači. Šī iemesla dēļ Eirolīgas basketbolistiem sezonas laikā tikpat kā nebija iespēju palīdzēt izlasēm 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijā un tagad tas nav iespējams arī 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā.

Plānots, ka Eirolīgas 2020./2021.gada sezonas regulārais čempionāts sāksies 1.oktobrī un noslēgsies 9.aprīlī. 

FIBA šobrīd vēl nav pārcēlusi nākamā Eiropas čempionāta kvalifikācijas logus novembrī un nākamā gada februārī. Piemēram, Latvijas izlasei 26.novembrī jātiekas ar Grieķiju, bet 29.novembrī - ar Bosniju un Hercegovinu. Tajā pat laikā 26. un 27.novembrī noritēs Eirolīgas 11.kārtas izspēle.

Savukārt februārī Latvijai 19.datumā jātiekas ar Bulgāriju, bet 22.datumā - ar Grieķiju. Tikmēr Eirolīgā 18. un 19.februārī notiks 25.kārtas izspēle.

FIBA pagājušajā nedēļā ziņoja, ka kvalifikācijas mači novembrī noritēs kā plānots, ar vai bez skatītājiem vai ar ierobežotu to skaitu.

Taču, ja vīri nevarēs novembrī aizvadīt 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačus, šie divi dueļi tiks pārcelti uz februāri. Savukārt divas februāra spēles pārceltas uz jūliju starp Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru un pašu Olimpiādi, tādējādi dodot iespēju Eirolīgas basketbolistiem nākt talkā savām izlasēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi