Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Eiropas čempionāts notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā, bet ne Ventspilī un Cēsīs

Organizācija FIBA Europe apstiprinājusi 2009.gada Eiropas dāmu basketbola čempionāta finālturnīra norises vietas. No 7.līdz 20.jūnijam paredzētā čempionāta priekšsacīkšu spēles notiks Liepājā un Valmierā, bet otrā posma un izslēgšanas turnīra cīņas norisināsies Rīgā.

Sākotnējā projektā bija paredzēts, ka priekšsacīkstes notiks četrās pilsētās – Rīgā, Liepājā, Valmierā un Ventspilī. Taču vēlāk atklājies, ka Ventspils neatbilst Eiropas čempionāta prasībām, jo nespēj nodrošināt pietiekamu skaitu pieņemama līmeņa viesnīcu viesu komandu izmitināšanai, skaidro nodibinājuma “Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2009” sporta direktors Valts Miltovičs.

Kā alternatīvs variants Ventspilij tika izvirzītas Cēsis, kur bija gatavi pielāgot zāli čempionāta prasībām un kur nebija problēmu ar viesnīcām, taču šo priekšlikumu noraidīja FIBA Europe. “Ventspils grupas spēles tika pārceltas uz Liepāju, kur līdz ar to spēlēs astoņas komandas. Savukārt Cēsīs un Valmierā spēlētu tikai pa četrām izlasēm. FIBA iebilda pret to, ka, rīkojot četru grupu turnīrus trijās pilsētās, tiks pārkāpts sportiskais princips un visas komandas nebūs vienādos apstākļos.”

Priekšsacīkstes nenotiks arī Rīgā. V.Miltovičs pastāstīja, ka šāgada U-20 Eiropas čempionāta laikā atklājies, ka Olimpiskā sporta centra zāle neatbilst augstākā līmeņa prasībām ne skatītāju skaita ziņā, ne pēc tehniskajiem parametriem – problēmas ar ventilāciju vasarā, nespēja izvietot nepieciešamo televīzijas kameru skaitu atbilstošās vietās.

Līdz ar to vienīgā iespēja rīkot spēles bija Arēna Rīga, kurā notiks Eiropas čempionāta otrā posma un izslēgšanas mači. Taču sacensību rīkotāji nebija ieinteresēti apmaksāt dārgo zāles īri, ja Rīgā nespēlē grupa ar Latvijas valstsvienības piedalīšanos. Savukārt to negribēja pieļaut FIBA Europe, paužot, ka šādā gadījumā mājinieču komanda iegūšot pārāk lielas priekšrocības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Zināmas 14 no 16 Eiropas basketbola čempionāta dalībniecēm

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi