Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

FOTO: VEF Rīga neizdodas atspēlēties pret Ļubļanas Olimpija

Latvijas vicečempioni basketbolā VEF Rīga, noslēdzot Eiropas kausa izcīņas pirmā posma pirmo spēļu apli, otrdien savā laukumā ar rezultātu 74:83 (5:26, 23:24, 24:14, 22:19) zaudēja Slovēnijas klubam Ļubļanas Union Olimpija.Līdz ar to pēc pirmā apļa VEF Rīga kontā ir viena uzvara un četri zaudējumi.

_VEF Rīga _komandā rezultatīvākie ar 16 punktiem bija Ronalds Zaķis un amerikānis Džeralds Robinsons, bet pie 11 punktiem tika Ingus Jakovičs, kurš cīņas pēdējās minūtēs laukumu pameta traumas dēļ. Tikmēr pretinieku rindās ar 20 punktiem izcēlās Blažs Mahkovičs.Ar septiņiem gūtiem punktiem rīdzinieku rindās turnīrā debitēja 16 gadus vecais uzbrucējs Rodions Kurucs.Cīņas pirmajā minūtē VEF Rīga komanda ieguva vadību ar 1:0, tomēr turpinājumā iniciatīva pamazām pārgāja viesu pusē. Pēc četrām nospēlētām minūtēm rīdzinieki atradās zaudētājos ar 3:7, bet turpinājumā viesi īstenoja 9:0 izrāvienu un panāca desmit punktu handikapu (13:3). Vēlāk Union Olimpija panāca 19:5 sev par labu, bet līdz ceturtdaļas beigām īstenoja izrāvienu ar 13:0 un panāca graujošu 21 punkta pārsvaru (26:5).Otro ceturtdaļu VEF Rīga komanda sāka daudz agresīvāk un apņēmīgāk, tomēr jūtami atspēlēties neprata, pēc piecām nospēlētām minūtēm rezultātam esot 17:37. Ceturtdaļas turpinājumā laukuma saimnieki pietuvojās līdz 18 punktu atstatumam, tomēr atpūtā VEF Rīga devās, rezultātam esot 50:28 par labu _Union Olimpija._Laukuma saimnieki otro puslaiku iesāka veiksmīgi, piecu minūšu laikā atspēlējot gandrīz pusi no iekrātā deficīta. Rīdziniekiem bija vairākas labas iespējas pietuvoties līdz desmit punktu atstatumam, tomēr vairākas muļķīgas kļūdas ļāva viesiem tā vietā panākt rezultātu 59:43 savā labā. Ar veiksmīgām Ronalda Zaķa darbībām mājinieki ceturtdaļas pēdējā minūtē panāca desmit punktu deficītu (52:62), bet atlikušajā laikā Union Olimpija panāca +12.Noslēdzošās ceturtdaļas pirmajās minūtēs VEF Rīga divreiz pietuvojās līdz astoņu punktu atstatumam, tomēr vairāki veiksmīgi uzbrukumi ļāva viesiem atkal atrauties, panākot 71:58 savā labā. Pēcāk pēc Mareka Mejera nesportiskās piezīmes Union Olimpija pārsvars sasniedza 15 punktus (75:60). Atlikušajā laikā mājinieki cīņas gaitu vairs neprata lauzt, turpinot demonstrēt vāju sniegumu aizsardzībā. Zem desmit punktu deficīta mājinieki tika vien pēdējās cīņas sekundēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi