Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Francijas 3x3 izlases spēlētājs: Latvija grupu turnīrā bija labākā, bet tagad sākas jaunas sacensības

Latvijas 3x3 basketbola izlase Parīzes olimpisko spēļu grupu turnīrā neapšaubāmi bija labākā izlase un Nauris Miezis sacensību laikā ir rādījis apbrīnojamu sniegumu, bet tagad sākas jaunas sacensības, sarunā ar Sporta Avīzi un Sportacentrs.com izteicās Francijas 3x3 izlases spēlētājs Timotē Veržā.

Latvija pret Franciju pirmdien spēkosies Parīzes olimpisko spēļu pusfināla mačā. Duelis sāksies plkst. 20.00 pēc Latvijas laika.

“Rīt būs liela spēle. Latvija bija labākā grupu turnīrā, bet tagad sākas jaunas sacensības. Mēs viņus ļoti cienam, [Nauris] Miezis visa turnīra laikā rādījis apbrīnojamu sniegumu, noteikti centīsimies viņu ierobežot. Mums palīdzēs mūsu fani,” Veržā teica pēc ceturtdaļfināla cīņas, kurā Francija vietējo līdzjutēju karstasinīgi atbalstīta ar 22:19 pieveica vienu no turnīra favorītēm Serbiju.

Pamatsacensībās Latvija uzvarēja visos septiņos mačos, bet Francija ar trim panākumiem ierindojās piektajā pozīcijā. “Septiņas uzvaras ir ļoti liels pārsteigums, jo šeit satikušās astoņas pasaules labākās komandas. Pabeigt grupu turnīru neuzvarētiem, manuprāt, ir lielisks rezultāts. Ja jāsaka godīgi, grupu turnīrā viņi spēlēja skaistu basketbolu, bet, kā teicu, tagad sākas citas sacensības, spiediens būs uz viņiem,” teica Veržā, kurš duelī ar Serbiju realizēja uzvaru garantējušo metienu.

“Zinām, ka Latvija arvien ir nepieveikta – mums nebūs, ko zaudēt, mēs nebūsim favorīti, bet skatītāji mūs dzīs uz priekšu,” teica cits Francijas izlases basketbolists Liks Disoljē, atgādinot, ka pirmā Latvijas un Francijas cīņa šajā turnīrā ritēja punkts punktā. “Viņi ir ļoti, ļoti labā formā, divi no viņiem jau ir uzvarējuši olimpiskajās spēlēs, pērn mēs viņiem zaudējām Eiropas kausa bronzas mačā. Mēs viņus zinām, zinām, ka viņi ir lieliski spēlētāji, bet darīsim visu, lai viņus apturētu.”

Pēc mača Disoljē komandas biedriem uzsvēris, ka ceturtdaļfināla uzvaru var izbaudīt 15-20 minūtes, bet uzreiz pēc tam jāsāk gatavoties pirmdienai, kad gaidāmas divas lielas spēles. “Mēs būsim gatavi, īpaši ar šiem skatītājiem. Nesaku, ka uzvarēsim, viņi ir lieliska komanda, bet domāju, ka arī mēs esam lieliska komanda. Fani ir tiešām fantastiski, viņi mūs stumj uz priekšu, arī mūsu ģimenes ir šeit. Fantastiski spēlēt šādā atmosfērā.”

Francijas izlases spēlētājs stāsta, ka 3x3 basketbols viņa valstī sāk kļūt arvien populārāks, izcīnot skatītāju mīlestību, un īpaši tam palīdz olimpiskās spēles. Savukārt Latvijas izlases līderi Nauri Miezi viņš sauc par lielisku spēlētāju. “Olimpiskajās spēlēs viņš spēlē tiešām labi, bet darīsim visu, lai viņu apturētu un kļūtu par olimpiskajiem čempioniem,” uzsver Liks Disoljē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi