Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grīziņkalnā norisināsies Sprite Slam Dunk konkurss ar labāko pašmāju un Eiropas zvaigžņu dalību

Vairāk par „Sprite Slam dunk“ dalībniekiem: www.ghettofamily.com
Otrdien, 9.jūlijā Rīgā, Grīziņkalna skeitparkā plkst.20.00 notiks viens no vasaras vizuāli krāšņākajiem basketbola pasākumiem – starptautiskās sacensības „Sprite Slam dunk“. Tajās, pierādot savu virtuozitāti basketbola bumbas triekšanā grozā no augšas, par 1000 eiro vērtu balvu cīnīsies pasaulē, Eiropā un Latvijā labākie „dankeri“.

Lai piedalītos šajās sacensībās, Rīgā ieradīsies pasaulē labākais „dankeris“ – Džastins Dārlingtons no Kanādas. Viņš līdz šim dažādos konkursos iepriekš spēkiem mērojies ar diviem citiem otrdienas konkursa dalībniekiem – Latvijā labāko „dankeri“ Kristapu Dārgo un Eiropas labāko „dankotāju“ Dmitriju Krivenko jeb „Smoove“ no Ukrainas. Uz „Sprite Slam dunk“ sacensībām atbraucis arī daudzu starptautisku turnīru dalībnieks un uzvarētājs no Polijas Emīls Olževskis (pazīstams arī kā „Slash“). 

„Līdz šim ar pasaules labākajiem „dankotājiem“ esmu sacenties tikai ārpus Latvijas. Bet šogad, 9.jūlijā, Grīziņkalnā būs pirmais starptautiskais „slam dunk“ konkurss Latvijā,“ sacīja sacensību dalībnieks Kristaps Dārgais. „Tas ir milzīgs izaicinājums arī man, jo līdz šim Latvijā ar šādu konkurenci es neesmu saskāries. Savu skatītāju priekšā „dankot“ ar tāda līmeņa meistariem būs ļoti interesanti,“ atzina pašmāju labākais „dankotājs“. 

„Uzskatu, ka katram skatītājam vajadzētu nākt uz šo turnīru, jo redzēt šos cilvēkus dzīvē un video ir milzīga atšķirība. Redzot Džastinu Dārglingtonu, jūs brīnīsities, kā cilvēks vispār var tik augstu uzlēkt. Redzot Dmitriju Krivenko, jūs nespēsiet noticēt, cik cilvēkam var būt veiklas rokas,“ sacīja K.Dārgais.

Lai iegūtu iespēju piedalīties 9.jūlija konkursā, piektdien, 5.jūlijā „Sprite Slam dunk“ pusfinālā savas prasmes pierādīja astoņi pašmāju basketbolisti – Artūrs Bricis, Rolands Nārķis, Dāvis Spriņģis, Roberts Jaunozols, Didzis Jansons, Kaspars Veide, Kārlis Apsītis un Mārtiņš Ivanovs. 

Sīvā cīņā ceļazīmi uz konkursa finālu izcīnīja basketbolisti Roberts Jaunozols un Kārlis Apsītis, savā starpā sadalot arī 100 latu vērto veicināšanas balvu. Basketbolistu sniegumu vērtēja gan K.Dārgais, kurš otrdienas sacensībās piedalīsies pēc rīkotāju uzaicinājuma un tāpēc atlases sacīkstēs nepiedalījās, gan basketbola kluba „Latvijas Universitāte“ spēlētājs Žanis Peiners, Latvijas izlasē spēlējušie Rolands Freimanis un Mārtiņš Meiers, kā arī „dankošanas“ meistars Aleksandrs Bondars. 

9.jūlija „Sprite Slam dunk“ dalībnieku sniegumu savukārt vērtēs basketbolisti Armands Šķēle, Jānis Blūms, Kristaps Janičenoks un Kaspars Bērziņš, kā arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs. 

Otrdien „Sprite Slam dunk“ sacensības notiks tradicionālā ielu basketbola „Ghetto Basket“ turnīra laikā un pēc mūzikas konkursa „Ghetto Faktors“ dalībnieku uzstāšanās.

Jāpiebilst, ka visiem ielu basketbola turnīra „Ghetto Basket“ licencētajiem spēlētājiem, kuri ielu kultūras un sporta kustības „Ghetto Games“ organizētajās sacensībās piedalīsies no 5.jūlija līdz 31.augustam, būs iespējams piedalīties „Sprite“ izspēlē „Brauciens uz NBA Zvaigžņu spēli ASV“. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi