Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Inficētais NBA basketbolists Gobērs atvainojas par savu vieglprātīgo rīcību

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Jūtas Jazz basketbolists Rūdijs Gobērs ceturtdien atvainojās par savu vieglprātīgo rīcību un aicināja nopietni uztvert Covid-19 vīrusa draudus.

Jau ziņots, ka NBA vadība trešdien lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt regulāro sezonu, jo īsi pirms spēles sākuma starp Jazz un Oklahomasitjas Thunder vienam no spēlētājiem tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19 vīrusu. Lai arī līga nenosauca spēlētāja uzvārdu, vēlāk kļuva zināms, ka tas ir Gobērs.

Zīmīgi, ka Gobērs iepriekš pauda nicinošu viedokli par vīrusu, tāpēc, tiekoties ar medijiem, viņš demonstratīvi pieskārās visiem mikrofoniem un virsmām. Vēlāk vīruss tika konstatēts arī viņa komandas biedram Donovanam Mičelam.

Kā tviterī rakstīja ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis, Jazz basketbolisti viņam privāti atklāja, ka Gobērs ģērbtuvē bezrūpīgi pieskāries citiem spēlētājiem un aizticis viņu mantas.

"Gribu pateikties par rūpēm un atbalstu, ko esmu izjutis pēdējo 24 stundu laikā. Kopš man konstatēja vīrusu esmu izgājis cauri daudzām emocijām, lielākoties bailēm, dusmām un nesapratnei. Pirmkārt un galvenokārt, vēlos publiski atvainoties cilvēkiem, kurus esmu apdraudējis. Tobrīd man neienāca pat prātā, ka esmu inficējies. Biju bezrūpīgs un man nebija nekādu attaisnojumu," sociālajā vietnē Instagram raksta Gobērs.

Franču basketbolists cer, ka viņa piemērs kalpos kā brīdinājums, ka vīrusa draudi jāuztver nopietni.

"Darīšu visu, lai ar savu pieredzi palīdzētu izglītot pārējos un ierobežot vīrusa izplatību. Tieku labi aprūpēts un pilnībā atveseļošos. Vēlreiz paldies par jūsu atbalstu. Aicinu visus darīt maksimumu, lai būtu droši un veseli," raksta Gobērs.

Tikmēr Mičels pauž cerību, ka cilvēki atbildīgi izturēsies pret savu un apkārtējo veselību.

"Augstu vērtēju Oklahomas iestāžu darbiniekus, kuri bija ļoti izpalīdzīgi pārbaudes veikšanas procesā, un esmu pateicīgs Jazz komandai par atbalstu. Sekošu līdzi medicīnas personāla norādēm un ceru, ka palīdzēsim viens otram," raksta Mičels.

The Athletic žurnālists Šems Karanija ziņo, ka no trešdien veiktajām 58 pārbaudēm tikai Mičelam rezultāts bijis pozitīvs. Pārējiem Jazz komandas dalībniekiem vīrusa klātbūtne organismā netika atrasta.

Trešdien NBA lēma uz nenoteiktu laiku pārtraukt turnīru.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi