Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +12 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Itālijā titulu saglabā Montepaschi, Spānijā pēc sešu gadu pārtraukuma triumfē Madrides Real

Septīto gadu pēc kārtas par Itālijas čempioniem basketbolā trešdien kļuva Sjēnas Montepaschi klubs, kas piektajā A sērijas finālspēlē ar 79:63 pārspēja Romas Virtus. Tikmēr Spānijā pie pirmā titula kopš 2007.gada tikuši Madrides Real, aizraujošā finālsērijā uzveicot Barcelona Regal.

Montepaschi Itālijā bija triumfējuši sešus gadus pēc kārtas, bet šosezon regulāro turnīru ar 18 uzvarām 30 mačos noslēdza tikai 5.vietā. Tas gan netraucēja pirmajās divās play-off sērijās izcīnīt panākumu septiņos mačos, bet uzvarai finālā pietika ar pieciem. Pēdējā mačā ar 18 punktiem uzvarētāju labā izcēlās amerikānis Bobijs Brauns, bet 11 punkti un 9 atlēkušās citam ASV leģionāram Deividam Mosam. Virtus labā 20 punkti un 9 atlēkušās Džani Lavalam. Romas klubs, kas Itālijā pēdējo reizi triumfēja pirms 30 gadiem, finālā aizlikt kāju priekšā Montepaschi nespēja. 

Spānijā pie 31.valsts čempionu titula trešdienas vakarā tika Madrides Real, izšķirošajā, piektajā, finālspēlē savā laukumā ar 79:71 uzveicot Barcelona Regal. Sērijā līdz trim uzvarām Real triumfēja ar 3:2. Zīmīgi, ka Real Barselonas klubu uzveica arī maija sākumā notikušajā Eirolīgas Final Four turnīra pusfinālā.

Madrides basketbolisti, kuri bija pārliecinoši labākie arī regulārajā turnīrā (30-4) un līdz pat finālam nebija zaudējuši nevienā play-off mačā, par čempioniem kļuvuši pirmo reizi kopš 2007.gada, kamēr Barcelona Regal bija triumfējuši trijos no pēdējiem četriem čempionātiem.

Izšķirošajā spēlē barseloniešus neglāba pat Džo Inglsa 25 un lietuvieša Šarūna Jasikēviča 23 gūtie punkti. Čempionu labā 15 iemeta Rūdijs Fernandess, 14 Felipem Reijesam un 13 Tremmelam Dārdenam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi