Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Janičenoks gandarīts par atgriešanos Latvijas klubā

"VEF Rīga" jaunpienācējs pieredzējušais basketbolists Kristaps Janičenoks, otrdien pauda gandarījumu, ka pēc ilgāka pārtraukuma atkal varēs spēlēt mājās, un ir pateicīgs komandai par izteikto piedāvājumu un izrādīto uzticību.

"Paldies "VEF Rīgai" par doto iespēju, centīšos attaisnot uz sevi liktās cerības, lai gan šobrīd neko lielu solīt nevēlos," žurnālistiem otrdien preses konferencē sacīja iepriekšējā Latvijas izlases modeļa spēlētājs Janičenoks, kurš pēdējos sešus gadus pārstāvēja Eiropas klubus, tostarp vairākas Itālijas vienības.

Pieņemt Latvijas vicečempionu piedāvājumu Janičenokam nav bijis grūti, jo viņš saskatījis šīs komandas perspektīvu. "Redzot komandas nākamās sezonas kalendāru, turnīrus kuros tā startēs un pretiniekus, ar kuriem būs jāspēlē, nebija šaubu. Eiropā tādās komandās, kurām ir līdzīgi pretinieki un turnīri, nav nemaz tik viegli tikt. Otrs iemesls, kāpēc pieņēmu piedāvājumu, ir komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis, augstākās klases speciālists," turpināja basketbolists.

Protams, izvēli vieglāku darīja arī fakts, ka visu sezonu viņš varēs spēlēt mājās. "Gribējās arī pa ziemu palikt mājās, jo ilgi esmu spēlējis citur," piebilda Janičenoks.

Viņam pirms gadu ilgā līguma parakstīšanas ar "VEF Rīgu", bija spēkā vienošanās ar iepriekšējo komandu no Venēcijas, kas spēlēja Itālijas otrajā līgā, taču pēc abpusējas vienošanās, kas apmierināja abas puses, Janičenoka un itāļu kluba ceļi šķīrās.

"VEF Rīga" sastāvā četrkārtējais Latvijas vicečempions Janičenoks spēlēs ar 12. numuru.

Kristaps Janičenoks profesionālā basketbolista karjeru uzsāka 16 gadu vecumā. Viņš ir spēlējis visu vecumu jauniešu, kā arī nacionālās valstsvienības sastāvā.

Janičenoks ir kārtējais "VEF Rīga" papildinājums. Līgumus ar Latvijas vicečempioniem šovasar parakstīja arī Latvijas izlases spēlētāji Kaspars Bērziņš, Raitis Grafs un Dairis Bertāns. Komandā paliek arī Sandis Valters, Gatis Jahovičs un Andrejs šeļakovs, kuram ir spēkā līgums, tāpat kā Krievijas basketbolistam Ivanam Neļubovam. Komandu arī papildinājuši leģionāri Artjoms Parahovskis no Baltkrievijas un Patriks Sanderss no ASV, bet vēl vienam amerikāņu basketbolistam ir noteikts pārbaudes laiks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

aa

Līdzšinējā karjera basketbolā
1999-2000: Rīgas "Brocēni/LMT" (Latvija)
2000-2001: Rīgas "LMT" (Latvija)
2001-2003: Rīgas "Skonto" (Latvija)
2003-2004: Lježas "Euphony" (Beļģija)
2004-2005: Bonnas "Telekom Baskets" (Vācija)
2005-2006: Upea Capo d'Orlando (Itālija)
2006: Boloņas Fortitudo (Itālija)
2006-2007: Siviglia Wear Teramo (Itālija)
2007-2008: Boloņas Fortitudo (Itālija)
2008-2009: Venēcijas "Umana Reyer" (Itālija)
2009-2010: Reyer Venezia Mestre (Itālija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi