Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Jānis Brants: godprātīgi strādājam, lai ASK/Rīga apstiprinātu spēlēšanai BBL

Baltijas Basketbola līgas (BBL) valdes sēdē pagājušajā otrdienā Viļņā apstiprināja septiņas komandas, kas 2010.gada sezonā startēs elites līgā. Tās bija Viļņas "Lietuvos rytas", Kauņas "Žalgiris", "BC Šiauliai", BK "Ventspils", "VEF/Rīga", Tallinas "Kalev" un Tartu "Rock". Starp nosauktajām komandām nevarēja atrast ASK/Rīga, kas atbilda noteiktajiem kritērijiem.

ASK/Rīgas iniciatīvas grupas pārstāvis Jānis Brants gan norāda, ka jau ir izdarīts gana daudz, lai tomēr saņemtu BBL apstiprinājumu. "Protams, vēlme piedalīties BBL nav zudusi. Vakar (otrdien - aut.) no LBL direktora Jāņa Janševica saņēmām vēstuli, kurā bija iekļauti četri punkti, kas mums ir jāizdara, lai varētu startēt BBL. Tie ir parādsaistību segšana, zāles nodrošināšana, līgumi ar spēlētājiem un finanšu stabilitāte. Finanšu garantijas ne visas būs apstiprinātas, taču uz to tiek strādāts. Mums ir panākts vienošanās protokols ar "Arēna Rīga" par LBL un BBL spēļu aizvadīšanu šajā hallē. Rit pārrunas ar vairākiem atbalstītājiem. Ja startēsim BBL, tad interese noteikti būs pastirpināta. Tāpat esam panākuši principiālu vienošanos ar Uvi Helmani par palikšanu komandā. Vēl ir jāprecizē noteikumi un finanšu aspekts. Kad Helmanis atgriezīsies no pārbaudes turnīra Grieķijā, viss varētu kļūt skaidrāks. Vēl ar četriem citiem spēlētājiem panākta mutiska vienošanās. Ceturtdien būs tikšanās ar viņiem. Vārdus gan negribu atklāt, tomēr varu pateikt, ka tie ir zināmi spēlētāji. Otrdien sazvanījos ar BBL direktoru Brazausku, kurš teica, ja mums ir vienošanās ar spēlētājiem un līgums par spēļu zāli, tad viņš neredz šķēršļus, kāpēc mēs nevarētu startēt BBL."

Arī "Barons" ģenerālmenedžeris Andris Vanags uzsver, ka tagad komandai vajadzētu tikt iekļautai elites grupā. "Mums pateica, ka apstiprinājumu neguvām, jo nebijām samaksājuši LBL dalības maksu. Tagad, kad to esam izdarījuši, neredzu nevienu iemeslu, kas mums varētu liegt dalību BBL. Es nezinu, kādi tur ir zemūdens akmeņi. Iespējams, ka viņi (BBL vadība) vēlas, lai elites grupā spēlētu tikai astoņas komandas. Mēs paši gribam spēlēt un varam konkurēt ar pārējām BBL komandām. Sastāva kontūras veidojās, bet pateicām valdei, kāpēc neslēdzam līgumus. Otrā plāna spēlētāji izvirza neadekvātas prasības, bet labākie šobrīd ir aizņemti, gatavojoties Eiropas čempionātam. Taču ar spēlētājiem noteikti vienosimies."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi