Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kaspars Vecvagars. Solis tuvāk Žalgirim

Iespēja, kura bija jāizmanto - tā pāreju no Kauņas Žalgiris jauniešu komandas uz fārmklubu Baltai, kas spēlē Lietuvas augstākajā basketbola līgā un Baltijas līgā, sarunā ar Dienu raksturoja 18 gadu vecais latviešu saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars.

Kultūršoks nebūs jāpiedzīvo, jo, tāpat kā pēdējo pusotru gadu, Kaspars dzīvos un spēlēs Kauņā. Tiesa, jāapgūst virkne jaunu kombināciju un jāpierod pie vīriešu basketbola ātrumiem.

Latvijas izlases kādreizējā uzbrucēja Arņa Vecvagara dēls Kaspars uz Lietuvas basketbola galvaspilsētu Kauņu pārcēlās 2010. gada vasarā pēc šajā valstī notikušā Eiropas U-18 čempionāta, kurā bija viens no mūsu «bronzas komandas» līderiem. Interese bijusi arī no pāris Latvijas klubiem, taču nav sekojis konkrēts piedāvājums.

«No spēlēšanas Latvijā lielas jēgas nebūtu, jo augstākajā līgā būtu jāsēž uz soliņa. Žalgiris piedāvāja spēlēšanu jauniešu komandā Lietuvas otrajā līgā, kur ir gana augsts līmenis,» lēmumu pievienoties «zaļi baltajiem» skaidroja Vecvagars. Pēdējās spēlēs leģendārā Arvīda Saboņa vārdā nosauktās komandas Sabonio Mokykla sastāvā viņš jau bija spilgts līderis, tādēļ novembra beigās saņēma piedāvājumu pārcelties uz Lietuvas augstākajā līgā un Baltijā spēlējošo Baltai.

«Arī šajā komandā ir Žalgiris jaunā maiņa, taču jau tuvāka pirmajai komandai. Daži spēlētāji paguvuši iziet laukumā Žalgiris sastāvā,» skaidroja Vecvagars, piebilstot, ka pats vēl uz lielo komandu šosezon nemērķējot - vispirms sevi jāpierāda fārmklubā. Piemērs esot acu priekšā, jo Žalgiris rotācijā pamatsatāvā regulāra vieta ir diviem 1989. gadā dzimušiem basketbolistiem Vitenim Lipkēvičum un Mindaugam Kuzminskam.

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena otrdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi