Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kehris aicina neatteikties no nodoma 2017.gadā sarīkot basketbola EČ finālturnīru

Neraugoties uz iespējamiem sarežģījumiem, Latvijai nav jāatsakās no mērķa 2017.gadā sarīkot Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīru vīriešu valstsvienībām, uzskata Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Ojārs Kehris.

Tiesa, finālturnīra rīkošana ir saistīta ar prāvām izmaksām, aģentūrai BNS pastāstīja Kehris. Četri miljoni eiro jāmaksā par finālturnīra licenci, un vēl tikpat liela summa jāgarantē no sponsoru piesaistīšanas. Veiksmīgi strādājot ar sponsoriem, no tiem piesaistīto finansējumu varētu izmantot arī licences maksas segšanai, paskaidroja LBS prezidents.

Kehris atzina, ka par prāvās naudas tērēšanu EČ finālturnīra organizēšanai var arī diskutēt, jo iespaidīgā apmēra finanses veiksmīgi varētu izmantot arī jaunatnes basketbola attīstībā. Taču basketbols būšot ieguvējs arī no EČ finālturnīra sarīkošanas, jo tādējādi augšot sporta veida popularitāte un prestižs.

Kehris uzskata, ka ir nepieciešamas izmaiņas Eiropas basketbola sistēmā, lai nacionālās izlases katru gadu spēlētu savu skatītāju priekšā ar spēcīgām citu valstu komandām. "Tas gan nav atkarīgs tikai no Latvijas basketbola, bet Eiropā pārmaiņas diemžēl notiek ļoti lēni," teica LBS prezidents. Viņš minēja, ka Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļā (FIBA-Eiropā) "kaut kas ir izkustējies", tomēr par pārmaiņu efektivitāti vēl ir priekšlaicīgi spriest.

Basketbola potenciāls Eiropā, salīdzinot ar futbolu, ne tuvu vēl nav sasniegts, un izaugsmes iespējas ir milzum lielas, nešaubās Kehris. Futbola sistēma Eiropā darbojas ļoti efektīvi, taču tajā vairs nav vietas jauniem risinājumiem, turpretim basketbola potenciāls Vecajā pasaulē līdz šim ir izmantots ļoti minimāli.

Pašlaik LBS mērķis ir katru gadu pieteikties kāda Eiropas vai pasaules jauniešu čempionāta sarīkošanai, pauda Kehris, paskaidrojot, ka nav obligāti katru gadu šāda turnīra rīkošanas tiesības dabūt, bet organizatoru tiesību iegūšana ik otro gadu gan būtu nepieciešama. Šie čempionāti Latvijai ir izdevīgi ne tikai sportiskā, bet arī ekonomiskā aspektā, uzsvēra LBS prezidents. Spēļu pilsētās naudu tērē gan skatītāji, gan komandu dalībnieki, tādējādi veicinot apgrozījumu, no kura valsts ir ieguvēja nodokļu veidā, un ieguldītā nauda nāk atpakaļ.

Latvijā 2009.gadā notika EČ finālturnīrs sievietēm. Savukārt vīriešu valstsvienībām Latvija, būdama kontinenta pirmās čempiones godā, 1937.gadā Rīgā rīkoja otro Eiropas čempionātu.

Par vēlmi 2017.gadā Latvijā sarīkot EČ finālturnīru vīriešu valstsvienībām Kehris paziņoja pērn novembrī LBS 85 gadu jubilejas pasākumā. Ar EČ finālturnīra sarīkošanu Latvijā atzīmētu 80.gadskārtu, kopš Rīgā iepriekšējo reizi notika Eiropas čempionāts. Lai iegūtu tiesības sarīkot EČ finālturnīru, Latvijai jārēķinās ar nopietniem izaicinājumiem, jo tas prasīs infrastruktūras attīstību un modernu zāļu celtniecību gan Rīgā, gan reģionos.

Tiesa, ja turnīra rīkošanā jāiegulda astoņi miljoni eiro, kā EČ finālturnīra gadījumā, tad tomēr ir jālūko cits finansēšanas modelis, lēsa Kehris.

Jau ziņots, ka martā Kehris paziņoja par lēmumu ne vēlāk par 2010.gada rudeni pamest LBS prezidenta amatu. Kehri atkārtoti par LBS prezidentu uz četriem gadiem ievēlēja 2007.gada septembrī, tādējādi viņš no amata aizies ne vēlāk kā aptuveni gadu pirms pilnvaru termiņa beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi