Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krievija smagā cīņā uzvar Beļģiju

Krievijas basketbola izlase pirmdien Stambulā Eiropas čempionāta D apakšgrupas sīvā spēlē ar 76:67 (19:18, 16:15, 18:14, 23:20) uzvarēja Beļģiju un pirms otrdien gaidāmās cīņas ar Latviju būs grupas līderes statusā. Krievija izcīnīja trešo uzvaru tikpat spēlēs un ir D apakšgrupas vienīgā komanda, kura vēl nav zaudējusi, tikmēr Beļģijai šis bija otrais zaudējums pēc kārtas. Latvijas un Krievijas izlases otrdien Stambulā tiksies plkst.14.15.

Krievijas izlasei trešo panākumu turnīrā ar 20 gūtiem punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm kaldināja komandas līderis Aleksejs Šveds, kamēr 12 punktus sameta Timofejs Mozgovs, bet pa desmit punktiem pievienoja Dmitrijs Hvostovs un Ņikita Kurbanovs.

Savukārt Beļģijas izlasē rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Maksims de Zēvs, bet 12 punktus guva Kentēns Serons.

Krievijas izlase lielāko spēles daļu bija vadībā, taču lielu pārsvaru tai iekrāt neizdevās, pēc puslaika esot vadībā vien ar 35:33. Pārsvaru krieviem nedaudz izdevās palielināt spēles trešajā ceturtdaļā, veicot septiņu punktu izrāvienu, kas ļāva panākt 50:42, spēles beigu daļā ne bez grūtībām pārsvaru nosargājot.

Krievijas izlase turnīru sāka, ar 76:73 pārspējot mājinieci Turciju, kam sekoja uzvara ar 75:72 pret Serbiju. Tikmēr Beļģija vispirms ar 103:90 pārspēja Lielbritāniju, bet tad ar 64:92 kapitulēja Latvijai.

D apakšgrupā tagad Krievijai ir trīs uzvaras, Latvijai divi panākumi trīs dueļos, Serbijai, un Turcijai ir pa vienam panākumam divos mačos, Beļģijai viena uzvara trīs spēlēs, kamēr Lielbritānijai - trīs neveiksmes trijos mačos.

Pēc apļa cīņām katras apakšgrupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot no 9.septembra norisināsies Stambulā. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B apakšgrupu komandas, kā arī C un D apakšgrupu labākās vienības.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmdien ar 97:92 (25:20, 25:20, 34:18, 13:34) uzvarēja D apakšgrupas pastarīti Lielbritāniju, lai gan cīņas laikā tā bija iekrājusi teju 30 punktu vadību. Latvija tika pie otrā panākuma turnīrā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi