Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krievijas izlases galvenais treneris: Ceturtajā ceturtdaļā sabrukām

Krievijas basketbola izlase Eiropas čempionāta spēles ar Latviju ceturtajā ceturtdaļā pilnībā sabrukusi, pēc dueļa izteicās Krievijas galvenais treneris Sergejs Bazarevičs.

Latvijas izlase otrdien svarīgā cīņā ar rezultātu 84:69 (12:15, 22:29, 18:8, 32:17) pārspēja līdzšinējo apakšgrupas līderi Krieviju, iegūstot iespēju pacīnīties par pirmo vietu apakšgrupā, kas nozīmētu potenciāli vājāku pretinieku astotdaļfinālā.

Tikmēr Krievija cieta pirmo neveiksmi turnīrā.

"Pirmais puslaiks bija ļoti labs un zinājām, ko darīt. Grūti tagad pateikt, kas notika otrajā puslaikā - viņi labi sāka un izsita mūs no ritma, bet ceturtajā ceturtdaļā mēs sabrukām. Zaudējām ideju kā vēlamies spēlēt un ceru, ka tas vairs nenotiks," preses konferencē teica Bazarevičs.

"Mēs nenoturējām pārsvaru, ielaidām vieglus punktus un kādos brīžos sākām šaubīties," vēlāk Krievijas žurnālistiem piebilda treneris. "Nedomāju, ka četras Kristapa Porziņģa piespēles mūs atslābināja, tomēr viņi nedaudz pamainīja aizsardzības taktiku. Neviens neteica, ka mēs atbrauksim un visus uzvarēsim."

Bazarevičs pauda viedokli, ka viens no Krievijas līderiem Aleksejs Šveds mačā kavējies ar metieniem, bet savas domas par tiesnešiem treneris nevēlējās atklāt, izsakoties, ka "tas neko nemainīs".

"Pēc pārtraukuma viņi pamainīja aizsardzību. Negribu teikt, ka nespējām adaptēties, vienkārši steidzāmies un pieņēmām nepareizus lēmumus," žurnālistiem pauda Krievijas izlases centrs Timofejs Mozgovs, kurš vienīgais no savas izlases pašlaik spēlē Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). "Kad Porziņģis izkrita, Latvija parādīja, ka viņiem ir spēcīga un laba komanda."

Zīmīgi, ka interesantāk Mozgovs mirkli vēlāk izteicās preses konferencē, kurā atteicās sniegt komentārus, pasakot vienīgi vienu vārdu "nē".

Mozgovs pirmajā puslaikā sameta 15 punktus, bet otrajā tiem pievienoja vairs tikai vienu.

"Nezinu, kas notika otrajā puslaikā. Pirmajā diktējām noteikumus un viss izdevās, bet otrajā atslābinājāmies un pārstājām spēlēt kā komanda. Pretinieks sāka spēlēt agresīvi un mēs to neizturējām," teica Krievijas izlases kapteinis Vitālijs Fridzons.

"Bija ļoti daudz fiziskas cīņas. Pirmajos piecos-sešos raundos uzvarējām, bet pēc tam pretinieks lieliski izjauca mūsu spēli," ar Krievijas medijiem boksa terminoloģijā runāja Krievijas Basketbola federācijas prezidents Andrejs Kiriļenko. "Pirmo puslaiku aizvadījām skaistu, bet otrajā, iespējams, nedaudz nosēdāmies. Pat ne fiziski, bet morāli - grūti šādā spēļu režīmā saglabāt koncentrēšanos."

"Šodien bija daudz metienu, kurus ierasti trāpām, bet šodien aizmetām garām," teica Kiriļenko, maču nosaucot par komēdiju ar trešās puses, kas acīmredzot domāti tiesneši, iejaukšanos. "Tas notika uz abām pusēm. Viņi vēlējās iegūt uzmanību."

Vēl vienā D apakšgrupas spēlē otrdien Serbija ar 82:68 (25:14, 22:24, 18:17, 17:13) uzvarēja Lielbritāniju, sperot platu soli pretim triumfam grupā.

D apakšgrupā tagad Latvijai, Krievijai un Serbijai ir pa trim uzvarām četrās spēlēs, bet Turcijai un Beļģijai pa vienai uzvarai, kamēr Lielbritānijai - četras neveiksmes četras mačos.

Apakšgrupu turnīru noslēdzot ar vienādu uzvaru bilanci, augstāko pozīciju ieņems izlase, kurai būs labāki rezultāti savstarpējās spēlēs. Ja Latvija, Serbija un Krievija turnīru noslēgs ar vienādu bilanci, grupā uzvarēs Serbija, kas šo komandu savstarpējos dueļos iekrājusi plus septiņus punktus, plus pieci punkti ir Latvijai, bet Krievija tika pie mīnus 12 punktiem.

Pēdējā kārtā ceturtdien Latvija tiksies ar Turciju, kamēr Serbijai pretim stāsies Beļģija, bet Krievijai - Lielbritānija.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase aizvadīs 10.septembrī, tiekoties ar kādu no C apakšgrupas vienībām, kur divas izteiktas līderes ir Spānija un Horvātija, bet pārējās divas ceļazīmes uz nākamo posmu, visticamāk, sadalīs Melnkalne un Ungārija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi