Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurucam astoņi punkti Nets zaudējumā tieši pirms pirms play-off

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas Nets pēdējā šīs sezonas spēlē pirms "play-off" guva astoņus punktus, taču ar nepietika, lai izcīnītu uzvaru.

"Nets" ar 133:134 (31:31, 36:42, 37:24, 29:37) zaudēja Portlendas "Trail Blazers".

Kurucs laukumā pavadīja 22 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņš arī bloķēja vienu metienu un grozā raidīja divus no trim divpunktu, kā arī vienu no diviem trīspunktu metieniem. Tāpat Kurucs pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja četras personīgās piezīmes, bet "Nets" ar latvieti laukumā guva par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

Rezultatīvākais "Nets" komandā ar 37 punktiem bija Keriss Leverts, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem un iekrāja deviņas rezultatīvas piespēles. Timotijs Luvavu-Kabaro iemeta 19 punktus, bet vēl tikpat pievienoja Džo Heriss. Kabaro arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Portlendas vienībā kārtējo lielisko spēli aizvadīja Damjans Lilards, kurš izcēlās ar 42 punktiem, trim atlēkušajām bumbām un 12 rezultatīvām piespēlēm. Vēl 25 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles nopelnīja Kristiāns Džeimss Makolums, bet Jusufs Nurkičs pievienoja 22 punktus un desmit bumbas zem groziem.

Jau iepriekš bija zināms, ka "Nets" piedalīsies "play-off", taču "Trail Blazers" vēl gaidāma izšķirošā cīņa ar Memfisas "Grizzlies", kas Rietumu konferencē atpaliek par vienu uzvaru. Tieši šo abu komandu duelis noteiks, kura vienība iekļūs izslēgšanas spēles.

"Nets" izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā būs jātiekas ar pērnās sezonas čempioni Toronto "Raptors". Pirmā spēle plānota pirmdien.

Tikmēr Dalasas "Mavericks" bez Kristapa Porziņģa ar 102:128 (25:36, 32:40, 22:28, 23:24) piekāpās Fīniksas "Suns", kas Orlando izcīnīja jau astoto panākumu pēc kārtas, tomēr tāpat neiekļuva "play-off", jo pie panākuma tika arī Memfisas "Grizzlies".

Porziņģis šajā duelī nepiedalījās papēža sasituma dēļ.

Rezultatīvākie "Mavericks" komandā ar 18 punktiem bija Luka Dončičs un Bobans Marjanovičs, kurš arī izcīnīja 20 atlēkušās bumbas. Vēl 13 punktus guva Džastins Džeksons.

Otrā laukuma pusē 27 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Devinam Bukeram, Dario Saričam 16 punkti un sešas atlēkušās bumbas, bet pa 15 punktiem pievienoja Kamerons Peins un Kamerons Džonsons.

"Mavericks" izslēgšanas turnīra pirmo kārtu aizvadīs pret Losandželosas "Clippers". Pirmais duelis gaidāms pirmdien.

Dalasas vienība ar 43 uzvarām 75 spēlēs Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, kamēr "Nets" ar 35 uzvarām 72 mačos Austrumos ierindojas tādā pašā pozīcijā.

NBA vienības pirms izslēgšanas spēlēm aizvadīja astoņus mačus, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu pirms izslēgšanas spēļu sākuma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi