Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Kurucam neliels spēles laiks un četri punkti Nets uzvarētā pārbaudes spēlē

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien spēlēja sešas minūtes, taču guva četrus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, palīdzot Bruklinas Nets komandai tikt pie uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē.

Nets viesos sīvā cīņā pagarinājumā ar rezultātu 110:108 (27:15, 23:28, 30:36, 22:23, 8:6) uzvarēja Detroitas Pistons. Bruklinas vienībai šī bija otrā no četrām pārbaudes spēlēm pirms jaunās sezonas sākuma un pirmais panākums.

Kurucs laukumā bija sešas minūtes, kuru laikā trāpīja vienu no diviem divpunktu metieniem un abus "sodiņus". Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, no tām divas pie pretinieku groza, pieļāva vienu kļūdu, bet viņam esot laukumā Nets guva par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Bruklinas komandā ar 25 punktiem izcēlās D'Endželo Rasels, bet pa 17 punktiem sameta Keriss Leverts un Džerets Alens. Tikmēr Pistons sastāvā 24 punktus guva Lengstons Galovejs.

Kurucs laukumā devās noslēdzošās ceturtdaļas sākumā, jau pēc 25 sekundēm gūstot pirmos punktus ar diviem soda metieniem. Pēc tam latvietis ar aktīvu sniegumu izcīnīja vairākas atlēkušās bumbas, kā arī reizi "nostaigāja", bet pēc laukumā pavadītām sešām minūtēm un 36 sekundēm tika nomainīts.

Brīdī, kad Kurucs devās laukumā, Nets bija vadībā ar 80:79, bet viņam atstājot laukumu pārsvars bija pieaudzis līdz 89:86. Turpinājumā Pistons gan atspēlējās un pārņēma vadību, bet pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 102:102. Savukārt papildlaikā Nets ar diviem tālmetieniem panāca vadību 108:104, beigās to nosargājot.

Nets komanda Kurucu vasarā NBA draftā izvēlējās ar 40.numuru, vēlāk latvietim ar Bruklinas klubu noslēdzot līgumu uz četriem gadiem. Vasarā Kurucs nepiedalījās Nets NBA Vasaras līgas spēlēs, jo tobrīd vēl nebija panākta vienošanās ar viņa iepriekšējo klubu Barcelona par izpirkuma maksu.

Jau ziņots, ka Nets kreklā Kurucs debitēja iepriekšējā nedēļā, kad pārbaudes spēlē pret Ņujorkas Knicks guva 13 punktus.

Tikmēr citā pirmdien aizvadītā pārbaudes mačā Knicks bez Kristapa Porziņģa sastāvā, savās mājās ar 98:110 (21:32, 23:20, 25:36, 29:22) zaudēja Vašingtonas Wizards vienībai.

Ņujorkas komandā pa 18 punktiem guva Tims Hārdavejs juniors un Alonso Trīrs, bet Vašingtonas rindās 20 punktus sameta līderis Bredlijs Bīls.

Knicks komandai šis bija pirmais zaudējums četrās pārbaudes spēlēs.

Porziņģis turpina atlabt pēc februārī gūtās ceļgala saišu traumas un pagaidām nav skaidrības, kad liepājnieks varētu atgriezties laukumā. Viņš NBA aizvadījis trīs sezonas.

Tāpat savai trešajai NBA sezonai ar Sanantonio Spurs vienību gatavojas Dāvis Bertāns.

NBA sezona sāksies 16.oktobrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi