Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kurucs palīdz Nets uzveikt Lakers

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs ceturtdien guva desmit punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pārbaudes spēlē, palīdzēdams Bruklinas Nets komandai izcīnīt uzvaru.

Nets Šanhajā ar rezultātu 114:111 (29:33, 28:22, 27:32, 30:24) pārspēja zvaigžņoto Losandželosas Lakers vienību.

Kurucs laukumā bija 24 minūtes un 31 sekundi, kas bija dalīts otrais lielākais laiks komandā. Viņam atvēlētajās minūtēs cēsnieks iemeta trīs no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat cēsnieks izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi kļūdījās un divas reizes pārkāpa noteikumus. Nets ar viņu laukumā iemeta par astoņiem punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Bruklinas komandā ar 20 punktiem izcēlās Spensers Dinvidijs, 18 punktus guva Taurīns Prinss, bet 16 punkti bija Džananam Musam.

Lakers vienībā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Lebrons Džeimss, 18 punktus grozā raidīja Reidžons Rondo, bet ar 16 punktiem atzīmējās Entonijs Deiviss.

Spēles pirmajā ceturtdaļā savainojumu dēļ dueli neturpināja Kairijs Ērvings, kurš atsvaidzināja sejas traumu, un Keriss Leverts. Kurucs pirmajā ceturksnī palika bez punktiem, bet otrajā divas minūtes pirms puslaika beigām ar precīzu tālmetienu panāca 54:53.

Mača trešajā nogrieznī Kurucs ar precīzu soda metienu pievienoja vēl vien punktu, bet ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē 30 sekunžu laikā grozā raidīja divus "trejačus", no 90:94 panākdams 96:94. Nets turpinājumā izlaida piecu punktu pārsvaru, bet līdz pamatlaika priekšpēdējai minūtei to atguva.

Tiesa, paviršā spēle pēdējā minūtē ļāva Lakers komandai izlīdzināt rezultātu - 111:111. 21 sekundi pirms finālsvilpes Teo Pinsons realizēja vienu no diviem soda metieniem, atgriežot vadībā Bruklinas vienību. Lakers savu iespēju neizmantoja, kā rezultātā Deivids Nvaba ar "danku" panāca 114:111, bet Losandželosas komandas uzbrukumā Kenteviuss Keldvels-Poups nerealizēja tālmetienu pāri Kuruca rokām.

Sestdien abas komandas aizvadīs maču Šeņdžeņā, bet piecas dienas pirms sezonas sākuma Bruklinas basketbolisti mājās uzņems pagājušās sezonas čempionus Toronto Raptors.

Jau ziņots, ka pēc Hjūstonas Rockets ģenerālmenedžera Derila Morija tvīta, kas atbalsta protestētājus Honkongā, saspīlējušās NBA un Ķīnas attiecības. Tā dēļ tika atceltas visas tikšanās ar līdzjutējiem, kā arī mediju aktivitātes un intervijas, taču spēle noritēja kā plānots.

Kurucs savā pirmajā pārbaudes spēlē kurus guva deviņus punktus, kamēr Nets ar 137:89 sagrāva Brazīlijas komandu Franca.

NBA 2019./2020.gada sezona sāksies 22.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi