Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas 3x3 basketbolisti ar uzvaru sāk Eiropas spēļu turnīru

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola komanda, kurā spēlē Armands Seņkāns, Armands Ginters, Mārtiņš Šteinbergs un Roberts Pāže, piektdien ar uzvaru sāka Minskā notiekošo Eiropas spēļu turnīru.

Latvieši D apakšgrupas mačā ar rezultātu 22:10 uzveica Turciju.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Pāže, piecus punktus guva Seņkāns, bet pa diviem punktiem bija Šteinbergam un Ginteram.

Šajā grupā spēkojas arī Nīderlande un Čehija, nākamajām cīņām notiekot svētdien.

Tikmēr Latvijas 3x3 basketbola sieviešu izlase ar Ligitu Līgu Golovko, Felicitu Liepiņu-Liepu, Lauru Okuņevu un Aneti Blūmu sastāvā D apakšgrupas duelī ar 8:14 piekāpās Turcijai.

Latvijas komandā pa trim punktiem guva Golovko un Okuņeva, bet divi punkti bija Blūmai.

Šajā grupā spēlē arī Igaunija un Spānija, cīņām turpinoties svētdien.

Tikmēr olimpiskā loka šaušanas sacensībās Jānis Bružis kvalifikācijā ar 619 punktiem ieņēma 44.vietu. Viņš pirmdien izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar baltkrievu Kirili Firsavu, kurš ar 650 punktiem bija 21.pozīcijā.

Vēl šodien uz starta dosies arī Latvijas bokseris Evanders Servuts, kurš ap plkst.16.45 uzsāks cīņas svara kategorijā līdz 91 kilogramam.

Boksā Eiropas spēlēs tiek noskaidroti uzvarētāji arī Eiropas čempionāta ietvaros.

Šodien Eiropas spēlēm tiks dots arī oficiāls starts, jo plkst.20 norisināsies atklāšanas ceremonija, kurā Latvijas karogu nesīs džudo cīkstonis Jevgēņijs Borodavko.

Eiropas spēles Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā risināsies līdz 30.jūnijam, kurā piedalīsies 50 kontinenta valstu labākie vasaras sporta veidu pārstāvji.

Latvijas delegācijā otrajās Eiropas spēlēs iekļauti 52 sportisti, kuri startēs 13 sporta veidos.

Viskuplāk valsts Minskā būs pārstāvēta vieglatlētikā, kur Eiropas izlašu komandu sacensībās Latvija piedalīsies ar pilnu vienību - 15 sportistu sastāvā, kā arī ar sešiem rezervistiem. Pirmajās Eiropas spēlēs Baku 2015.gadā, Latvijas izlases komanda vieglatlētikā nepiedalījās, jo toreiz noritēja Eiropas komandu čempionāta zemākās jeb trešās līgas sacensības ar 14 valstu līdzdalību.

Latvija otrajās Eiropas spēlēs piedalīsies arī ar divām 3x3 basketbola komandām sievietēm un vīriešiem. Pieci sportisti būs pārstāvēti kanoe sacensībās, četri startēs šosejas riteņbraukšanā, pa trīs piedalīsies boksa turnīrā un cīņā, divi pārstāvji būs arī šaušanas sacensībās, bet pa vienam sportistam no Latvijas būs badmintona, džudo, karatē, loka šaušanas, sambo un vingrošanas sacensībās.

Eiropas spēles ir starptautiskas kompleksas sacensības, kuras tiek organizētas reizi četros gados un tajās piedalās sportisti no visa kontinenta. Otrajās Eiropas spēlēs Minskā sacensību programmā ir iekļauti 15 sporta veidu 23 disciplīnas - badmintons, 3x3 basketbols, bokss, cīņa, riteņbraukšana, vingrošana, kanoe, džudo, karatē, vieglatlētika, sambo, loka šaušana, šaušana, galda teniss un pludmales futbols. Astoņos sporta veidos (loka šaušanā, vieglatlētikā, badmintonā, šosejas riteņbraukšanā, džudo, karatē, šaušanā un galda tenisā) šajās sacensībās noritēs arī kvalifikācija 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet divos sporta veidos - boksā un džudo - tiks noskaidroti arī labākie Eiropas čempionāta ietvaros. Sacensībās Minskā piedalīsies vairāk nekā 4000 atlētu no 50 Eiropas valstīm.

Pirmās Eiropas spēles 2015.gadā notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Latvijas delegācijas sastāvā bija iekļauti 65 sportisti un Latvija šajās spēlēs izcīnīja vienu zelta medaļu pludmales volejbolā un bronzas godalgu cīņas sportā. Par čempioniem kļuva Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet Anastasija Grigorjeva izcīnīja bronzu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi