Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti sasniedz Pasaules tūres finālposma pusfinālu

Latvijas 3x3 izlases basketbolisti svētdien Ķīnas galvaspilsētā grūtā cīņā iekļuva Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres finālposma pusfinālā.

Latvijas komanda turnīrā startē ar nosaukumu Riga, bet tajā spēlē Agnis Čavars, Kārlis Lasmanis, Nauris Miezis un Jānis Antrops, kurš šajā turnīrā aizstāj ceļgala krustenisko saišu traumu guvušo Edgaru Krūmiņu.

Riga ceturtdaļfināla cīņā ar 11:9 uzvarēja Slovēnijas vienību Kranj, bet cīņā par vietu finālā vēlāk svētdien mērosies spēkiem ar Serbijas komandu Zemun.

Ceturtdaļfināls bija ļoti sīvs, jo sākumā vadībā bija slovēņi, taču pēc tam Miezis ar tālmetienu Latvijai panāca vadību 6:4. Nepilnas divas minūtes pirms mača beigām Lasmanis Latvijai jau deva četru punktu pārsvaru 9:5, tomēr Kranj spēja starpību samazināt līdz minimumam. Minūti pirms spēles noslēguma Riga bija priekšā ar 11:8, bet beigās slovēņi vienu punktu atspēlēja. Pēdējās sekundes bija ļoti saspringtas, beigās Kranj komandai tiekot pie iespējas izpildīt brīvu tālmetienu, taču tas par laimi nebija precīzs.

Abas komandas jau tikās augusta beigās, kad Riga uzvarēja FIBA Pasaules tūres posmā Ungārijā.

Tikmēr nākamā pretiniece Zemun ceturtdaļfinālā ar 14:12 uzvarēja citu Slovēnijas komandu Ljubljana.

Riga un Zemun septembra beigās Ķīnā tikās FIBA Pasaules tūres posma pusfinālā, serbiem uzvarot ar 20:16.

Jau vēstīts, ka sestdien apakšgrupas pirmajā spēlē latvieši ar 18:21 zaudēja Humpolec vienībai no Čehijas, bet tad ar sev vēlamo rezultātu 21:17 uzvarēja Serbijas komandu Liman, kura lieliski aizvada sezonas beigas, jo iepriekš uzvarēja divos Pasaules tūres etapos.

Tā kā Liman pirms tam ar 21:14 bija uzvarējusi Humpolec, tad visām trim komandām bija vienāda bilance, bet pateicoties vairāk gūtajiem punktiem pirmo vietu apakšgrupā ieņēma Latvijas basketbolisti.

Latvijas 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā bija Krūmiņš, Čavars, Lasmanis un Nauris Miezis, jūlija sākumā Amsterdamā sensacionāli triumfēja Eiropas kausā un kopš tā laika parādījusi, ka ir viena no labākajām pasaulē. Turpinājumā latvieši uzvarēja trijos Challenger kategorijas posmos, kas deva iespēju piedalīties trijos Pasaules tūres etapos, bet tajos komanda līdz šim vienmēr apstājusies pusfinālā.

Krūmiņam oktobra vidū tika veikta ceļgala krustenisko saišu un meniska operācija, tāpēc Pasaules tūres finālposmā viņa vietā sastāvā iekļauts Jānis Antrops, kurš ikdienā spēlē klasisko basketbolu OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) augšgala vienībā Ogre.

3x3 basketbols no 2020.gada būs olimpisko spēļu programmā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi