Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas basketbola klubi šodien uzzinās pretiniekus Eiropas kausos

Nākamās sezonas Eiropas klubu turnīros Latviju pārstāvēs trīs kungu komandas. Pagājušās sezonas LBL finālisti Barons/LMT un ASK/Rīga piedalīsies jaunizveidotajā Eiropas kausa turnīrā, kas aizvietos iepriekšējās sezonās redzēto ULEB kausa izcīņu, bet bronzas medaļu ieguvēji, BK Ventspils basketbolisti, lūkos pacīnīties par Eiropas Izaicinājuma kausu, kas aizstās baroniem veiksmīgo FIBA Eiropas kausu.

Barons/LMT jau garantējuši dalību Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā un šodien Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notiekošajā izlozē uzzinās savus pretiniekus apakšgrupā. Latvijas čempionvienība atrodas trešajā grozā, kas nozīmē, ka grupā būs divas potenciāli spēcīgākas vienības, kā arī viena komanda, kas pamatturnīrā iekļuvusi caur kvalifikācijas turnīru. Vienā grupā ar Baronu/LMT noteikti nebūs pārējās trešā groza komandas, kuru vidū ir arī Marijampoles Azovmash un Boloņas Fortitudo.

Vienā grupā ar Barona/LMT basketbolistiem var nokļūt LBL vicečempions ASK/Rīga, kas cīņas Eiropas kausā sāks no pirmās kvalifikācijas turnīra kārtas. Tā kā ASK ir starp neizsētajiem klubiem, jau pirmajā kārtā tā pretiniekos var gadīties spēcīgās Kazaņas Unics, Trevīzo Pallacanestro vai Serbijas FMP komandas. Otrajā kvalifikācijas kārtā jau gaida vēl spēcīgāki pretinieki — Permas Ural Great, Belgradas Red Star un BC Kyiv.

Ja ASK neizdosies iekļūt Eiropas kausa pamatturnīrā, tas nokļūs Eiropas Izaicinājuma kausa pirmajā kvalifikācijas kārtā, kurā spēlēs arī septiņkārtējais Latvijas čempions BK Ventspils. Berlīnē notiekošajā izlozē 32 citas komandas tiks sadalītas pirmskvalifikācijas turnīra pāros. Astoņas veiksmīgākās šā turnīra dalībnieces pievienosies ventspilniekiem Izaicinājuma kausa pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Eiropas kausa kvalifikācijas turnīrs, kurā piedalīsies ASK/Rīga, risināsies no 14.oktobra līdz 4.novembrim, bet grupu turnīrs, kurā dalību nodrošinājis Barons/LMT — no 25. novembra līdz 13. janvārim. Eiropas Izaicinājuma kausa pirmajā kvalifikācijas kārtā, kurā startēs BK Ventspils, pirmā spēle paredzēta 14.oktobrī, atbildes mačs notiks nedēļu vēlāk — 21.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi