Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvijas basketbolisti līdzīgā cīņā tomēr atzīst olimpisko vicečempionu serbu pārākumu

Latvijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta finālturnīra pirmajā mačā piektdien ar rezultātu 82:92 (24:21, 23:24, 13:20, 22:27) līdzīgā cīņā piekāpās Riodežaneiro olimpisko spēļu vicečempionei Serbijai.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlasei bija gan 12 punktu vadība, gan arī septiņu punktu deficīts, bet otrajā spēles daļā gandrīz nepārtraukti neliels pārsvars bija Serbijai, kas grūtā cīņā arī noturēja uzvaru. Vairāk nekā astoņu punktu pārsvaru Serbija pirmoreiz panāca vien noslēdzošajā minūtē.

Mačs izcēlās ar skrupulozu tiesāšanu, kas daudzus spēlētājus nostādīja uz piezīmju normas, kā arī augumā garākā Serbijas izlase ievērojami dominēja cīņā zem Latvijas izlases groza.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 23 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Dairis Bertāns, kurš 11 no tiem sameta jau pirmajā ceturksnī.

Vēl 18 punkti un un četri bloķēti metieni bija Eiropas čempionāta debitantam Kristapam Porziņģim, kamēr ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Dāvis Bertāns. kamēr Kristaps Porziņģis savā Eiropas čempionāta debijā tika pie 15 punktiem .

Savukārt Serbijai ar 30 punktiem izcēlās Bogdans Bogdanovičs, 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Milanam Mačvanam, bet 13 punktus iemeta Bobans Marjanovičs.

Latvijas izlase ar serbiem oficiālos mačos tikās 11.reizi un piedzīvoja 11.zaudējumu, bet no 11 Eiropas čempionātiem pēc neatkarības atjaunošanas Latvija astoto reizi turnīru iesākusi ar zaudējumu.

Nākamajā mačā Latvijas izlase jau sestdien plkst.14.15 tiksies ar Beļģiju.

Pēc tam risināsies spēles arī ar Lielbritāniju, Krieviju un Turciju.

Katras apakšgrupas četras labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā, ko Latvijas izlase kvalificēšanās gadījumā aizvadīs 10.septembrī.

Top komentāri

hm
h
Ja mūsējie turpinās tā uzvilkties par katru kļūdu, katru ne tik veiksmīgu epizodi vai tiesnieša svilpi, būs izgāšanās. Serbi uzvarēja ar nosvērtību un mieru, kas katastrofāli pietrūka mūsu izlasei. Otrkārt, kāpēc pēdējā 1/4 spēle tika maz tika vadīta caur mūsu līderiem? Kāpēc tik maz spēlēja un meta Strēlnieks? Serbi spēlēja caur savu Bogadnoviču, bet Porziņģim metiena situācijās bumba bija reti. Treškārt, ja mūsējie neuzlabos spēju savākt atlēkušās bumbas, būs ļoti, ļoti grūti uzvarēt.
optimists
o
Serbi vinnéja ar mugurkaulu, ar pieredzi un ar treneri. Kaut shis zaudéjums nesanaidotu komandas biedrus, jo atsevishki kadri nospéléja briesmígi...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Turpmāk nebūs vieglāk

Izlasi pēc smaga zaudējuma Vācijai eksaminēs spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas valstsvienības.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi