Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-16 basketbolisti piekāpjas lietuviešiem

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase trešdien Itālijas pilsētā Udīnē Eiropas kadetu čempionāta ceturtdaļfināla spēlē par 9.-16.vietu ar rezultātu 63:93 (12:25, 12:21, 24:24, 15:23) piekāpās vienaudžiem no Lietuvas.

Līdz ar to Latvijas jaunie basketbolisti aizvadīs cīņas par vietas saglabāšanu elites grupā. Lai noturētos augstākajā divīzijā, nākamajā mačā jāuzvar Igaunija, bet pēc tam - Bosnija un Hercegovina vai Vācija.

Latvijas izlasē pa 15 punktiem guva Rihards Teirumnieks un Freds Bagatskis, bet desmit punkti bija Valteram Briedim.

Tikmēr pretiniekiem ar 17 punktiem atzīmējās Oļegs Kojenets.

Latvieši pirmajā ceturtdaļā bija izvirzījušies vadībā ar 9:4, taču spēli ievadošā nogriežņa pēdējās četrās minūtēs punktus neguva, kā rezultātā ātri nonāca iedzinējos un arī turpmākajā spēles gaitā nespēja izrādīt nopietnu pretestību. Latvijas jaunie basketbolisti pamatīgi zaudēja pretiniekiem cīņā zem groziem (33/59 atlēkušās bumbas) un realizētajos divpunktu metienos (33%/51%).

Latvijas izlasei turnīrs rit neveiksmīgi, jo tika piedzīvoti zaudējumi visās apakšgrupas spēlēs. Pirmajā ar 56:76 atzīts Izraēlas pārākums, otrajā ar 51:87 piedzīvota sagrāve pret Spāniju, bet noslēdzošajā mačā ar 53:64 zaudēts Ziemeļmaķedonijas izlasei. Savukārt astotdaļfinālā ar 62:82 zaudēts Itālijai.

Tikmēr Lietuvas izlase C apakšgrupā finišēja otrajā vietā, ar 94:56 sagraujot Igauniju, tālāk ar 80:83 kapitulēts Turcijas vienaudžiem, bet noslēdzošajā grupu turnīra spēlē sīvā cīņā ar 65:64 uzveikta Slovēnija. Tikmēr astotdaļfinālā lietuvieši ar 56:67 atzina Grieķijas izlases pārākumu. Pērn Lietuvas kadeti čempionātu noslēdza pozīciju augstāk nekā latvieši, ieņemot septīto vietu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Agra Galvanovska vadītā komanda šovasar kopumā aizvadīja desmit pārbaudes spēles. Tika piedzīvoti pa diviem zaudējumiem Polijas un Krievijas komandām, pa uzvarai un zaudējuma bija pret Somiju un Igauniju, bet pa vienai neveiksmei bija pret Lietuvu un Vāciju.

Iepriekšējos divus gadus latvieši sasniedza ceturtdaļfinālu un ieņēma astoto vietu. Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas kadetu komandas labākais sasniegums bija otrā vieta, kas galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā tika izcīnīta četrās Latvijas pilsētās notikušajā turnīrā 2014.gada vasarā.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Valters Briedis (Ādaži), Rihards Teirumnieks, Kristaps Arbidāns (abi - Ezerzeme), Otto Fārenhorsts, Aleksis Gedrovics (abi - Rīga/DSN), Freds Bagatskis (Valencia, Spānija), Edgars Bērziņš, Raivo Butirins (abi - Rīga/Ķeizars), Edvards Struža, Dāvids Grīnbergs (visi - BS Rīga), Dāvis Skreivers (Jēkabpils/Līvāni), Ričards Kļanskis (Orlandina, Itālija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi