Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas vadošo sieviešu basketbola komandu duelī TTT Rīga sagrauj RSU

Latvijas čempione TTT Rīga piektdien Baltijas sieviešu basketbola līgas elites grupas mačā savā laukumā ar rezultātu 97:36 (30:6, 19:10, 22:10, 26:10) uzvarēja Rīgas Stradiņa universitāti (RSU).

Mājinieču labā 20 punktus iemeta Kate Krēsliņa, kamēr 16 punkti Karlīnei Pilāberei. Savukārt RSU komandas sastāvā rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Anna Buša.

Elites grupas kopvērtējuma vadībā ar 12 uzvarām 12 spēlēs ir TTT Rīga, kam ar deviņām uzvarām seko Kauņas Aistes-LSMU komanda, bet tālāk ar septiņiem panākumiem ir Viļņas Kibirkštis un RSU basketbolistes, kamēr aiz pirmā četrinieka ar pieciem panākumiem ir Ukmerģes Vilkmerge. Tālāk ar četrām uzvarām ir Tallinas Universitāte, bet tai ar diviem panākumiem seko Klaipēdas Fortūna, kamēr zaudējumus visās desmit spēlēs cietušas Šauļu Universitātes basketbolistes.

Savukārt pēc spēka otrajā jeb starptautiskajā grupā piektdien uzvaru guva TTT Rīga - Juniores, kas izbraukumā ar 85:67 (18:14, 27:21, 26:15, 14:17) uzveica Tallinas Audentes.

Rīdzinieču sastāvā 19 punktus iemeta Māra Mote, kamēr pa 13 punktiem pievienoja Elizabete Zumenta un Anita Miķelsone, kurai arī 12 atlēkušās bumbas.

Kopvērtējumā šobrīd līderes ar 21 uzvaru 23 mačos ir TTT Rīga - Juniores, kam ar 14 panākumiem 19 cīņās seko Daugavpils Universitāte un Liepāja/LSSS komandas, bet deviņus panākumus guvušas TTT Rīga - Kadetes basketbolistes.

Tikmēr četras uzvaras svinējušas Jelgavas/BJSS basketbolistes, trīs panākumi ir Saldus kontā, bet viens - Latvijas U-16 izlasei.

Starptautiskajā grupā šobrīd līderes ar 20 uzvarām 22 mačos ir TTT Rīga - Juniores, kam ar 14 panākumiem 19 cīņās seko Daugavpils Universitāte. Tikmēr 13 uzvaras ir Liepāja/LSSS komandai, bet desmit panākumus guvušas TTT Rīga - Kadetes basketbolistes.

Savukārt četras uzvaras svinējušas Jelgavas/BJSS basketbolistes, trīs panākumi ir Saldus kontā, bet viens - Latvijas U-16 izlasei.

Šajā sezonā Baltijas valstu apvienotajā turnīrā piedalās deviņas Latvijas, piecas Lietuvas un četras Igaunijas komandas.

Sezonas laikā tiks izspēlēts trīspakāpju turnīrs, noskaidrojot Latvijas - Igaunijas - Lietuvas apvienotā čempionāta uzvarētājas, gan triju valstu čempionvienības.

Sacensību pirmajā posmā 11 komandas izspēlēja apļa turnīru, kurā katrai bija desmit spēles. Divas labākās komandas kvalificējās otrā posma elites turnīram.

Pirmajā posmā piedalījās Liepāja/LSSS, TTT Rīga - Juniores, RSU, Daugavpils Universitāte, Saldus, TTT Rīga - Kadetes, Jelgava (visas - Latvija), Tallinas Universitāte, Tartu Universitāte/Kalev, Tallinas G4S Noorteliiga un Audentes (visas - Igaunija).

Otrajā posmā elites grupā Latvijas čempionvienība TTT Rīga, Lietuvas komandas Viļņas Kibirkštis, Kauņas Aistes-LSMU, Klaipēdas Fortūna, Šauļu Universitāte un Ukmerģes Vilkmerge, kā arī pirmā posma divas labākās komandas no novembra beigām līdz martam izspēlēs divu apļu turnīru (katrai 14 spēles). Starptautiskajā grupā desmit komandas izspēlēs divu apļu turnīru (katrai 18 spēles).

Trešajā posmā norisināsies finālčetrinieka turnīrs, bet pēc Latvijas - Igaunijas - Lietuvas līgas finiša notiks nacionālo čempionātu izslēgšanas spēles. Latvijas čempionāta fināldaļā piedalīsies sešas komandas.

Kopš 2013. gada sezonas Latvijas sieviešu basketbola komandas sezonas pamatturnīrā piedalās Latvijas - Igaunijas līgā, kurā vienreiz uzvarēja Cēsis (2013), bet piecas reizes TTT Rīga (2014-2018).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi