Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

LBL fināla tiesnešu darbību līga skrupulozāk varētu izskatīt pēc spēles komisāra pārskata saņemšanas

Latvijas Basketbola līgas (LBL) septītās finālspēles starp BK Ventspils un Baronu/LMT tiesnešu darbības vērtējumu līga varētu izskatīt, kad būs saņemts spēles komisāra pārskats par šo maču, aģentūru BNS ceturtdien informēja LBL direktors Jānis Janševics.Spēles noteikumu izvērtēšana paredz, ka LBL norīkotajam komisāram 24 stundu laikā pēc spēles beigām jāiesniedz savs pārskats.

Šāda procedūra ir pēc katras spēles, un tā ir pirmā instance, kurā tiek vērtēta arī tiesnešu darbība. "Tikai pēc tam, ja ir īpaši vērtējamas epizodes, līgas galvenais tiesnesis pieņem lēmumu tās izvērtēt sīkāk," ierasto procedūru paskaidroja Janševics.Cīņā, kurā "Ventspils" uzvarēja pagarinājumā ar 82:71 un astoto reizi kļuva par LBL čempioniem, strīdīgākā situācija bija pamatlaika beigās, kad tiesnesis Oļegs Latiševs piešķīra nesportisko piezīmi Mārtiņam Kravčenko, ļaujot ventspilniekiem mest divus soda metienus un saglabāt bumbu. Pēc Latiševa lēmuma laukumā izcēlās incidents starp "Barona/LMT" basketbolistu Daiņu Adomaiti un soģi. "Barona/LMT" mājaslapa internetā vēsta, ka Latiševs savu lēmumu spējis izskaidrot tikai ar mātes vārdiem un šīs finālspēles titulētākā spēlētāja Daiņus Adomaiša pasūtīšanu uz kādu cilvēka fizioloģisku daļu.Janševics par šādu asu un nekulturālu vārdu pārmaiņu starp tiesnesi un basketbolistu bija dzirdējis, taču pieļāva iespēju, ka arī basketbolists pie soģa nav vērsies ar vārdiem "godājamais Latiševa kungs, vai jūs neizskaidrotu sava lēmuma iemeslus". LBL direktors vēlreiz piebilda, ka katra atsevišķa epizode nepieciešamības gadījumā tiks vērtēta.Janševics apstiprināja, ka pēc sērijas piektā mača "Barona/LMT" komandai tika piešķirts 300 latu liels naudas sods par spēles citu dalībnieku, šajā gadījumā tiesnešu, kritizēšanu un komandas pārstāvju nesportisku rīcību. Pēc septītās finālspēles līgas rīcībā vēl nebija nonākusi nekāda informācija, ka kāda kluba pārstāvji būtu izteikumos atļāvušies līdzīgas darbības.BK "Ventspils" LBL finālsērijā uzvarēja ar 4:3, pēc triju gadu pārtraukuma atgūstot valsts labākās basketbola komandas titulu.LBL direktors aizvadīto finālsēriju kopumā vērtēja kā negaidītu un krāšņu. "Pašreizējos valsts ekonomiskajos apstākļos finālsērija izvērtās negaidīta un krāšņa, bet izšķirošā septītā spēle kļuva par tās rotu. Piekrītu izskanējušajam vērtējumam, ka abas komandas spēkos bija vienādas," sacīja Janševics, uzsverot, ka uzvarētājus nav izdevies noteikt 280 spēles minūšu laikā un tikai pagarinājuma piecas minūtes izšķīrušas uzvarētājus.Tomēr sezona kopumā par pārāk iepriecinošu nav izvērtusies, jo ekonomiskā situācija valstī atbalsojās arī basketbolā, radot grūtības daudziem klubiem un samazinot skatītāju interesi par spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi