Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Leģendārais lietuviešu basketbolists Sabonis jutīs līdzi Latvijas izlasei

Lietuviešu basketbola leģenda Arvīds Sabonis pēc Lietuvas izlases izstāšanās no Eiropas čempionāta jutīs līdzi Latvijas valstsvienībai. To Sabonis atklāja intervijā portālam 15min.lt. Kā vēstīts, lietuvieši Eiropas čempionātā apstājās astotdaļfinālā, piekāpjoties grieķiem, kuri tikai caur adatas aci iekļuva izslēgšanas turnīrā.

"Izlasē ir daudz jaunu spēlētāju. Sākumā nedaudz pietrūka sportiskās veiksmes, bet pēc tam izdevās saņemties. Neko sliktu nevaru teikt, sagatavošanās periods bija labs, visi strādāja kā nākas. Iespējams, šogad pietrūka veiksmes. Tāpat nebija tā, ka visi palīdzēja, jo bija arī savainojumi. Sportā visādi gadās," basketbola lielvalsts salīdzinoši nesekmīgo startu skaidroja Lietuvas Basketbola federācijas (LKF) prezidents Sabonis.

Lietuvas izlasi kopš pērnā gada novembra trenē Daiņus Adomaitis, kurš no 2007.gada līdz 2009.gadam spēlēja Barons/LMT vienībā, kas bija viņa pēdējais pieturas punkts profesionālā basketbolista karjerā.

Sabonis uzskata, ka trenera un komandas attiecības bijušas labas. "Velns viņu zina, kas notika, varbūt bija melnā diena. Mūsu spēks ir tad, kad visi var spēlēt. Ja vismaz desmit basketbolisti dara maksimumu, tad pretiniekiem ir ļoti grūti. Dažiem tas neizdevās," teica Sabonis.

Viņš arī esot gaidījis vairāk no Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pieredzi guvušā Donāta Motiejūna.

"Treneru kolektīvs un viss pārējais personāls bija labi pastrādājuši, viss tika analizēts un parādīts. Paši spēlētāji atzina, ka nav sekojuši instrukcijām. Treneris teica, ka, ja būtu sekojuši spēles plānam un zaudējuši, viss būtu skaidrs. Tomēr tas netika darīts. Ja pasaka, ka nevar iet pa kreisi, bet basketbolists to izdara trīs reizes, ko mums iesākt? Nolikt priekšā buldozeru?" Sabonis dusmojas uz spēlētājiem.

No astoņām turnīrā palikušajām komandām Sabonim ir viena izlase, kurai viņš īpaši jutīs līdzi. "Latvija. Kaut kā tomēr esmu par kaimiņiem," noteica Sabonis.

Lietuvas izlasei šajā turnīrā nepalīdzēja Arvīda Saboņa dēls Domants, kura jaunais NBA klubs Indiānas Pacers nevēlējās basketbolistu redzēt Eiropas čempionātā.

"Viņam tika ieteikts nedoties uz Eiropas čempionātu, un viņš ir pārāk jauns, lai neklausītu. Domants redzēja visas Lietuvas izlases spēles. Viņš ir jauns, dedzīgs un vēlas spēlēt, bet kas notika, tas notika," atklāja jaunā basketbolista tēvs.

Jāatgādina, ka Latvijas basketbolisti otrdien Stambulā plkst.21.30 Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā tiksies ar Slovēniju, latviešiem cenšoties pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas iekļūt pusfinālā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi