Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lems par Eiropas basketbola čempionāta organizēšanu Latvijā

Trešdien notiks nodibinājuma „Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm 2009” ārkārtas valdes sēde, kurā tiks spriests par iespējamajiem risinājumiem noorganizēt Eiropas čempionāta finālturnīru basketbolā sievietēm 2009.gadā Latvijā, informēja Basketbola savienības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļā.

Valdībai pieņemot ekonomikas stabilizācijas plānu, kura ietvaros tā gatavojas samazināt valsts dotāciju Eiropas čempionātam par 350 tūkstošiem latu, par 2% samazināt ienākuma nodokļa likmi, kas samazinās Valmieras, Liepājas un Rīgas pašvaldību ienākumus, neļaujot garantēt nepieciešamos līdzekļus turnīram 360 tūkstoš latu apmērā, kā arī palielinot pievienotās vērtības nodokli, kas sadārdzinātu paša čempionāta izmaksas par 100 tūkstošiem eiro, ir ļoti nopietni apdraudēta iespējamība 2009.gada Eiropas čempionāta finālturnīru basketbolā sievietēm noorganizēt Latvijā.Turnīra 2009.gada budžetā, kas veido 2,18 miljonus latu, tādejādi rastos iztrūkums 1 milj. eiro apmērā, kas ir pārāk apjomīgs, lai pat maksimālas izmaksu optimizēšanas gadījumā turnīru izdotos noorganizēt.Šobrīd jautājuma risināšanā ir iesaistījusies arī trešā puse – Starptautiskā basketbola federācija (FIBA), kuras augstāko amatpersonu klātbūtnē Latvijas valsts vairakkārt apliecinājusi vēlmi rīkot sacensības, apliecinot to ar līgumu parakstīšanu, rīkošanas uzraudzības darba grupas izveidi un rakstiskām garantijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi