Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Lietuvā pret nodokļu paaugstināšanu protestē, pārtraucot baskebola čempionātu

Lietuvas Basketbola līga (LKL) paziņoja par visu nedēļas nogalē paredzēto spēļu atcelšanu nacionālajā čempionātā, tādējādi protestējot pret politiķu plānoto nodokļu palielināšanu.

LKL paziņojumā nodokļu izmaiņas nosauktas par "katastrofiskām un drakoniskām". "Izskatās, ka Lietuvas sportu sagraus nevis pasaules ekonomikas krīze, bet gan pašu politiķi un amatpersonas. Jauno drakonisko nodokļu dēļ sportam draud katastrofa, tāpēc valsts labākie basketbola klubi nolēma uz laiku pārtraukt LKL čempionātu, un šajās brīvdienās nenotiks neviena spēle," teikts ceturtdien izplatītajā paziņojumā.

Ar spēļu atcelšanu LKL vēlas piesaistīt politiķu un amatpersonu uzmanību profesionālā sporta problēmām. Īpašu līgas neizpratni izraisīja nodokļu sistēmas maiņa sezonas vidū, kad klubu budžeti ir saplānoti atbilstoši pašlaik spēkā esošajiem līgumiem.

Patlaban Lietuvā sportistu un treneru ienākumus apliek ar 15 procentu nodokli. Lietuvas valdošās koalīcijas sagatavotais likumprojekts paredz 2009. gadā no sportistiem papildus 15% ienākuma nodoklim iekasēt arī 6% medicīniskās apdrošināšanas nodokli un 1% sociālo nodokli. Savukārt klubiem būs jāšķiras no 7% sociālā nodokļa maksājumos, kā arī 3% no individuālā līguma summas jāpārskaita veselības apdrošināšanai.

Īpašo statusu paredzēts atņemt treneriem, kuri no nodokļu likumu viedokļa vairs nebūs pielīdzināti sportistiem. Treneriem būs jāmaksā 15% ienākuma nodoklis, 6% veselības apdrošināšanas nodoklis un 3% sociālais nodoklis. Klubi par saviem treneriem maksās 27,7% sociālo nodokli un veselības apdrošināšanas nodokli 3% apmērā no līguma summas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi