Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Maķedonijas torņiem jāuzspiež latviešu stils

IESPAIDĪGI augumi, plaša spēka uzbrucēju un centra spēlētāju izvēle, kā arī liela apņēmība pēc desmit gadu pārtraukuma izcirst ceļu uz Eiropas čempionāta finālturnīru — tādi izskatās Maķedonijas basketbola izlases galvenie trumpji pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmās spēles Rīgā. "Jāpanāk, lai pretinieki pielāgojas mūsu stilam, nevis jāpakļaujas viņu diktētajam spēles ritmam," Latvijas valstsvienības galvenais treneris Nenads Trajkovičs uzsver taktiskās cīņas lielo nozīmi. Spēle trešdien Arēnā Rīga sāksies plkst.18.30.

Februārī, kamēr Latvija paklusām priecājās par veiksmīgo grupas izlozi, Maķedonijā nokļūšana B kvartetā bija izraisījusi veselu sajūsmas vētru. "Labāk nevarēja būt," gavilēja pieredzējušais komandas kapteinis Vrbica Stefanovs (35). Viņam piebalsoja treneris Jovica Arsičs: "Mēs izmukām no Serbijas, Turcijas un Itālijas. Man nepatīk prognozes, taču šī grupa mums ir ļoti piemērota." Tiesa, paklusām izskanēja arī atgādinājumi, ka jau pirms diviem gadiem līksme bijusi tāda pati, taču uz finālturnīru aizbrauca par pastarīti uzskatītā Portugāle…

Tieši ilgā palikšana ārpus Eiropas čempionāta finālturnīra maķedoniešus dara īpaši bīstamus. Labos klubos spēlējošie basketbolisti uzsver, ka motivācijas netrūkstot, savukārt funkcionāri esot labojuši iepriekš pieļautās kļūdas un gatavošanās posms bijis noorganizēts augstā līmenī. Optimismu rosina arī visu labāko spēlētāju sapulcēšanās izlasē.

Par spožāko zvaigzni viesu komandā uzskatāms abās aizsarga pozīcijās labi spēlējošais Vlado Ilijevskis, kurš iepriekš pārstāvējis Parizan, Barcelona, Boloņas Virtus, Sjēnas Montepaschi, bet nupat noslēdzis līgumu ar Ļubļanas Olimpija. Iespaidīgi izskatās pretinieku garā līnija, kurā darbojas Latvijas klubu jau iepazītie Pero Antičs (Sofijas Lukoil Academic) un Predrags Samardziskis (Belgradas FMP). Jaunajā "dzimtenē" labi iejuties arī naturalizētais amerikānis Džeremijs Meisijs (Madrides Real).

Pārbaudes spēlēs Maķedonijas izlasei gan klājies dažādi, jo ne vienmēr ierindā bijuši visi līderi. Divreiz zaudēts Bulgārijai (93:100 un 79:100), ieņemta otrā vieta turnīrā Skopjē (ar Rumāniju 100:47, ar Turciju 67:59, ar Melnkalni 81:84), uzvarēts turnīrā Bukarestē (ar Austriju 91:66, ar Vrsačas Lions 87:73, ar Rumāniju 77:70), kā arī divreiz pieveikta Serbijas komanda Hemofarm (93:70 un 80:76). Pēdējos mačos nepiedalījās Antičs (trauma) un Ilijevskis (ģimenes apstākļi), taču abi būšot gatavi spēlēt Rīgā, kur pretinieki ieradās pirmdien ap pusnakti.

***

Basketbols

Maķedonijas izlase

V.Stefanovs 35 188 Menorca, ESP

V.Ilijevskis 28 190 Montepaschi, ITA

D.Mirakovskis 27 180 Rethimo, GRE

D.Sokolovs 22 190 Strumica

V.Stojanovskis 21 194 Ohrid

R.Stefanovs 25 198 Academic, BUL

D.Tasovskis 28 202 Strumica

T.Gečevskis 31 209 Zadar, CRO

P.Antičs 26 210 Academic, BUL

Z.Gočevskis 26 206 Kavadarci

D.Meisijs 26 202 Real, ESP

P.Samardziskis 22 215 FMP, SRB

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi