Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mūsu basketbolistu sekmes radījušas zaudējumus sporta totalizatoriem Latvijā

Otrdienas vakarā 21:30 Latvijas basketbola izlase aizvadīs Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēli pret Slovēnijas izlasi, kas ir palikusi kā vienīgais šķērslis Latvijas ceļā uz savu augstāko sasniegumu pēc neatkarības atjaunošanas.

Latvijas basketbola izlase ar Kristapu Porziņģi un Jāni Timmu priekšgalā Eiropas čempionātā zaudējusi tikai vienā grupu turnīra spēlē un astotdaļfinālā ļoti pārliecinoši izrēķinājās ar Melnkalnes pretestību, uzvarot ar 32 punktu pārsvaru. Kamēr dažas favorītes nerāda savu labāko sniegumu, dažas citas pat negaidīti izstājušās – ārpus astotnieka palika Lietuva, Francija un Horvātija.

Līdz ar to Latvijas izlasei ļoti sen nav bijušas tik labas iespējas pacīnīties par pašām augstākajām vietām kā šobrīd. Betsafe bukmeikeri Latvijas iespējas pabeigt turnīru trešajā vai ceturtajā vietā vērtē ar koeficientu 2,50 jeb apmēram 35% ticamību. Latvija spēlēja Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā arī pirms diviem gadiem, taču toreiz izredzes pārspēt zvaigžņoto Franciju bija minimālas (bukmeikeru vērtējumā tās bija mazākas par 8%).

Latvijas izlases ātrais un vētrainais uzbrukums šajā čempionātā rādījis ļoti sekmīgu sniegumu, un bukmeikeri atzīst iespēju, ka izlase varētu piepildīt sava trenera Ainara Bagatska daļēji jokojot, daļēji nopietni vēl Rīgā izteikto vēlmi spēlēt finālā. Lai to paveiktu, visticamāk, gan būs jāpieveic pasaules elites komanda, taču iespēja, ka Latvija sarūpēs sensāciju un kļūs par čempioni, šobrīd ir trīs reizes ticamāka nekā pirms turnīra sākuma. Augusta izskaņā Betsafe Latvijas zeltam piešķīra koeficientu 51,00, bet šobrīd tas ir nokrities līdz 16,00. Tas ir dalīts ceturtais augstākais astoņu turnīrā palikušo izlašu konkurencē. Izteiktas galvenās favorītes joprojām ir Spānija un Serbija.

Bagatska vadītā izlase zaudēja tikai čempionāta pirmajā spēlē pret Serbiju, pēc tam svinot piecas uzvaras pēc kārtas. Tas saistījis milzīgu Latvijas līdzjutēju interesi un arī radījis zaudējumus sporta totalizatoriem Latvijā, jo līdzjutēji pārsvarā izdarījuši patriotiskas likmes, cerot uz uzvarām pār Turciju un Krieviju, kas arī tika sagaidītas.

Pirms domām par vietu finālā un medaļām Latvijas izlasei gan vispirms jādomā par savu ceturtdaļfināla pretinieci Slovēniju. Ar šo izlasi Latvija tikās pirms diviem gadiem, astotdaļfinālā uzvarot ar 73:66, neskatoties uz to, ka sporta totalizatoru vērtējumā slovēņi bija nelieli favorīti.

Šoreiz Slovēnijas un Latvijas spēks tiek raksturots kā vēl līdzvērtīgāks – Slovēnijas uzvarai piešķirts koeficients 1,77, kamēr Latvijas panākums novērtēts ar 2,08. Slovēnijas izlase ne reizi savā vēsturē nav ieguvusi EČ medaļas, taču ceturtdaļfinālu spējusi sasniegt sešos no pēdējiem septiņiem finālturnīriem.

Par Slovēnijas izlases motivāciju spēlē pret Latviju nevajag šaubīties, jo izlases līderis Gorans Dragičs paziņojis, ka šis turnīrs ir viņa atvadas no valstsvienības. NBA kluba Maiami Heat zvaigznei Dragičam šī ir pēdējā iespēja paveikt ko lielu ar savu izlasi, kamēr Latvijā basketbola apskatnieki neslēpj, ka spēku zenīts šim izlases modelim, visticamāk, tiks sasniegts pēc pāris gadiem.

Dragičs šajā turnīrā rādījis iespaidīgu sniegumu, un tikai fakts, ka spēlē pret Ukrainu viņam nebija lielas vajadzības uzņemties komandas līdera lomu (slovēņi tāpat uzvarēja ar +24) licis viņam atkāpties no savas pirmās vietas EČ rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Dragiču pēdējos gados, pamazām norietot Tonija Pārkera zvaigznei, var saukt par labāko saspēles vadītāju Eiropā, un Jānim Strēlniekam un Dairim Bertānam paredzamas grūtas dienas viņa nosegšanā.

Slovēnijā ir uzplaukusi arī nākamā superzvaigzne – 18 gadus vecais Luka Dončičs jau iepriekš tika pieskaitīts nākamā NBA drafta favorītiem, un šis Eiropas čempionāts to tikai apstiprinājis. Savukārt garajā galā Slovēnijai ir naturalizētais Entonijs Rendolfs, ļoti atlētisks uzbrucējs, kurš aizvadījis vairāk nekā 250 NBA spēles.

Ņemot vērā Latvijas un Slovēnijas lielo spēku uzbrukumā, bukmeikeri paredz rezultatīvu ceturtdaļfināla spēli – iespēja, ka abas komandas kopā gūs vismaz 166 punktus, ir ar koeficientu 1,91. Tik svarīgā spēlē gan izlases varētu pievērst īpašu uzmanību savai aizsardzībai. Kā nekā, šī mača likme ir abu izlašu cīņa par savu augstāko sasniegumu Eiropas čempionātā mūsdienu ērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi