Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

NBA apsver iespēju pārtraukt sezonu pavisam; Jazz atlaiž daļu personāla

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība arvien vairāk apsverot iespēju, ka šo sezonu tomēr neizdosies noslēgt, kā plānots, vēsta portāls Eurohoops, kas apkopojis Kevina Durenta aģenta Riča Kleimena un ESPN apskatnieka Braiena Vindhorsta sarunu. Tikmēr līgas klubs Jūtas Jazz atbrīvojis daļu no sava personāla, kas ikdienā neveic basketbolam pietuvinātas funkcijas,

Kleimens un Vindhorsts nesen nelielā sarunā dalījās ar viedokli, kas attiecās uz NBA sezonas priekšlaicīgu noslēgšanu. Abi pieļāva lielu iespēju, ka NBA spēles šosezon tomēr vairs nebūs redzamas, bet Vindhorstam bija pat izdevies iegūt informāciju gan no līgas, gan spēlētāju asociācijas.

"Šonedēļ notika sarunas starp abām pusēm, un ir skaidrs, ka NBA jau pieļauj iespēju par priekšlaicīgu sezonas noslēgumu," teica ESPN apskatnieks. "Patlaban NBA vēl nav jāpieņem šāds solis, bet ir jūtams, ka līga krietni aktīvāk izsver apstākļus, kas rastos, ja sezonai būtu jāliek punkts."

"Ir pamats pesimismam, jo sarunu temats lielākoties ir finanses, nevis iespējamā sezonas atsākšana."

NBA iepriekš pauda, ka tā meklē dažādus risinājumus, lai spētu turpināt sezonu, taču pagaidām visas idejas bijušas nederīgas.

Tikmēr cits ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis ziņo, ka gadījumā, ja sezona tiks pasludināta par noslēgtu, NBA jūnijā pēc iepriekš plānotā grafika aizvadīs jauno spēlētāju draftu. Tāpat atvērts būšot arī brīvo aģentu tirgus.

Jūta atlaiž daļu personāla

Ņemot vērā pandēmijas ietekmi uz pasaules ekonomiku, tostarp arī profesionālo sportu, "Jazz" īpašnieks Lerijs Horns Millers un viņa vadītā kompānija "Miller Group" ir spiesta atlaist darbiniekus, kuri nav tieši saistīti ar basketbola komandu.

Apskatnieks vēsta, ka "Jazz" ir pirmā komanda, kas izšķīrusies par šādu soli, tomēr netiek izslēgts, ka līdzīgi rīkosies arī vēl vairāki klubi. 

"Ņemot vērā situāciju pasaulē un mūsu klientu pirktspēju, mums, diemžēl, ir nedaudz jāsamazina darbinieku skaits. Pēdējo nedēļu laikā esam strādājuši pie tā, lai samazinātu izdevumus, tostarp "apcirpām" vadības algas, taču esam sasnieguši punktu, kad mums jāatvadās no vairākiem augsti novērtētiem darbiniekiem," teikts "Miller Group" paziņojumā.

Tiek lēsts, ka kopējais "Miller Group" atlaisto darbinieku skaits ir nedaudz mazāks par simtu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NBA par sezonas pārtraukumu 11.martā paziņoja pēc tam, kad saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Ziemeļamerikas mediji jau dažas nedēļas vēsta, ka NBA sezona varētu atsākties vasaras pirmajā mēnesī, bet fināls, visticamāk, notiks augustā.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi