Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBA čempioni otrajā pagarinājumā panāk septīto spēli Austrumu finālā

Pašreizējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempione Toronto Raptors Austrumu konferences fināla sestajā mačā uzvarēja otrajā pagarinājumā, saglabājot cerības izcīnīt titulu arī šogad.

Bostonas Celtics neizdevās pabeigt sēriju jau trešdien, piekāpjoties Toronto Raptors otrajā papildlaikā ar 122:125 (25:21, 27:27, 25:33, 21:17, 8:8, 16:19).

Sērijā līdz četrām uzvarām tagad ir neizšķirts - 3-3.

Kails Lovrijs Toronto labā guva 33 punktus, sakrājot arī astoņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, Normens Pauels, iesaistīdamies spēlē no rezervistu soliņa, pievienoja 23 punktus, Freds Vanvlīts guva 21 punktu, sakrājot arī deviņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, bet pa 13 punktiem guva Seržs Ibaka un Odžudžua Anunobijs juniors, kurš "double-double" noformēja ar 13 atlēkušajām bumbām.

Pretinieku rindās soli no "triple-double" ar 29 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm palika Džeisons Tatums, Džeilens Brauns guva 31 punktu un izcīnīja 16 atlēkušās bumbas, Markuss Smārts tika pie tikai savu otrā "triple-double" karjerā ar 23 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm, bet 18 punktus guva un septiņas bumbas zem groziem izcīnīja vācu centrs Daniels Teiss.

"Mēs spēlējam katru izslēgšanas spēli tā, it kā tā būtu mūsu pēdējā, un atrodam veidus, kā izcīnīt uzvaras," pēc vairāk nekā 53 minūtēm laukumā sacīja novārdzinātais Lovrijs. "Tās bija divas sīkstas komandas, kas smagi strādāja laukumā. Uzvarēt vai doties mājās. Padarīt to. Nav svarīgi, kuram tas izdodas. Gatavoties septītajai spēlei."

Raptors izcīnīja savu pirmo NBA čempionu titulu pagājušajā sezonā, bet NBA fināla vērtīgākais spēlētājs Kavi Lenards starpsezonā devās uz Losandželosas Clippers, kas Rietumu konferences pusfinālā trešdien ar 96:85 (26:12, 22:28, 25:23, 23:22) pieveica Denveras Nuggets, panākot 3-1 pārsvaru sērijā.

Arī Lenardam pietrūka tikai vienas piespēles līdz karjeras pirmajam NBA izslēgšanas spēļu "triple-double" - 30 punkti, 11 atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles.

Pauels Raptors - Celtics mačā veica izšķirošo bumbas pārtveršanu un iemeta divpunktnieku no groza apakšas, kā arī soda metienu, izvirzot Toronto vienību vadībā ar 121:117 vien 38 sekundes līdz mača beigām.

"Es vienkārši biju ļoti koncentrējies uz aizsardzību, un pabeidzu epizodi otrā laukuma galā," sacīja Pauels. "Lepojos ar to, ka man padevās uzvarošas darbības. Spēle lika man būt agresīvam, un es to arī darīju. Tas ir tas, kāpēc es spēlēju. Pats lepojos, kā spēlēju."

Bostonas pārstāvis Džeisons Tatums atbildēja ar džemperi iekšpusē, bet Lovijs trāpīja izlēcēju - Toronto sesto veiksmīgo sitienu pēc kārtas -, lai izvirzītu Raptors priekšā ar 123-119.

Tatums iemeta trīspunktnieku Bostonai, uz tablo paliekot 6,2 sekundēm, bet Pauels iemeta vēl divus soda metienus, kamēr Smārts nerealizēja pēdējo trīspunktnieku Bostonai.

"Mēs nespēlējām tik noskaņoti, cik mums vajadzēja," sacīja Brauns. "Mēs neapgājāmies ar bumbu tik rūpīgi, kā mums vajadzēja. Mums bija dažas kļūdas, kas mūs vienkārši nogalināja. Tagad mums sevi visu ir jāatdod septītajā spēlē."

"Viņi ir pašreizējie čempioni. Mēs katru reizi redzam viņus spēlējam maksimāli labi," sacīja Bostonas spēlētājs Kemba Volkers. "Mēs smagi cīnījāmies. Esmu pārliecināts par mums. Mums ir labi puiši. Es zinu, ka mēs atbildēsim ar labu savu spēli. Mums jāatrod veids, kā to izdarīt."

Sērijas izšķirošā spēle paredzēta piektdien, uzvarētājam Austrumu konferences finālā tiekoties ar Maiami "Heat".

Kopš komandas sākumiem 1970.gadā vēl kā Bufalo Braves, Clippers vēl nav izdevies iekļūt konferences finālā, taču pēc pusgadsimta losandželosiešiem ir laba iespēja pirmo reizi pārvarēt izslēgšanas spēļu otro kārtu.

Komanda pavadīja astoņas sezonas Bufalo un vēl sešas kā Sandjego Clippers, pirms 1984.gadā pārcēlās uz Losandželosu.

"Clippers" pēc pirmā perioda pārspēja pretiniekus ar 26:12, un "Nuggets" ne reizi mačā nebija vadībā, jo Lenarda vadībā "Clippers" spēlēja spoži, neraugoties uz to, ka no spēles meta ar sezonā zemāko rādītāju - 41,8% precizitāti.

"Mēs vienkārši koncentrējāmies, iznācām laukumā, zinot spēles plānu, ar pilnu enerģiju spēlējām pirmajās piecās minūtēs, un tas mums deva bonusus arī turpmāk," sacīja Lenards.

Runājot par sērijas noslēgšanu piektdien, Lenards teica, ka Clippers basketbolistiem "vienkārši ir jābūt konsekventiem, jāspēlē aizsardzībā, jādalās ar bumbu un rūpīgi jārīkojas ar bumbu katrā izspēlē."

Denveras kluba labā Nikola Jokičs guva 26 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, Džamalam Murejam pievienojot 18 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi