Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

NBA klubs Kings pārdots indiešu informācijas tehnoloģiju magnātam

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Sakramento "Kings" iegādājies indiešu informācijas tehnoloģiju magnāts Viveks Ranadivs, un vienība paliks Kalifornijas štata galvaspilsētā.

Iepriekš notika diskusija par komandas pārcelšanu uz Sietlas pilsētu.
Sakramento mērs Kevins Džonsons, kurš pats kādreiz spēlējis NBA, piektdien paziņoja par parakstītu vienošanos, kura paredz gan "Kings" kluba palikšanu Sakramento, gan jaunas 18 500 sēdvietu arēnas celtniecību pilsētas centrā.
"Runa ir par darbavietām un pilsētas centra atdzīvināšanu," teica mērs, runājot pat 447 miljonu dolāru (244 miljonu latu) vērtās arēnas būvniecības plāniem. "Runa ir par pilsonisko lepnumu - neļaut kādam paņemt to, kas tam nepieder."

ASV mediji vēsta, ka indiešu magnāts Ranadivs "Kings" 65% procentu kontrolpaketi nopircis par 347 miljoniem dolāru (189,5 miljoniem latu). Sakramento kluba kopējā vērtība tiek lēsta ap 535 miljoniem dolāru (292 miljoniem latu).
Darījums paredz, ka Ranadivam jāpārdod savas Goldensteitas "Warriors" kluba akcijas.

Kā ziņots, NBA klubu īpašnieki iepriekš noraidīja iespēju, ka "Kings" varētu pārcelties uz uz Sietlas pilsētu. Ideja neguva apstiprinājumu, jo 22 NBA klubu īpašnieki lēma "pret", kamēr "par" bija vien astoņas balsis.

NBA vadība janvārī apstiprināja, ka "Kings" īpašnieki brāļi Malūfi panākuši vienošanos par kluba pārdošanu Kristoferam Hansenam piederošajai investīciju grupai. Savukārt martā Sakramento pašvaldība nolēma piešķirt 448 miljonus dolāru (240 miljonus latu), lai nepieļautu "Kings" pārcelšanos, ko vēlējās Hansens.

Pērn komandas īpašnieki un Sakramento pilsētas vadība nespēja vienoties par jaunas arēnas celtniecību, tāpēc "Kings" aktīvi sāka meklēt iespējas komandu pārcelt uz citu pilsētu.

Sietla zaudēja savu NBA komandu "SuperSonics" 2008.gadā, kad tā, nomainījusi nosaukumu uz "Thunder", pārcēlās uz Oklahomasitiju. Sietlā klubs bija bāzējies kopš 1967.gada.

Tikmēr "Kings" vienība savu debiju piedzīvoja 1948./1949.gada sezonā. Tad šai vienībai bija "Royals" nosaukums, un savas mājas spēles tā aizvadīja Ročestrā. Uz Sakramento klubs pārcēlās 1985./1986.gada sezonā.

Sakramento vienība šo sezonu pabeidza Rietumu konferences 13.vietā, 82 spēlēs izcīnot 28 uzvaras un piedzīvojot 54 zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi