Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NBA sezonai atsākoties, uzvaras gūst Lakers un Jazz

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona ceturtdien atsākās ar diviem mačiem, kuros pēc sīvas cīņas uzvaras guva Losandželosas Lakers un Jūtas Jazz komandas.

"Lakers" ar 103:101 (35:23, 19:29, 22:25, 27:24) uzvarēja vēl vienu Losandželosas vienību "Clippers".

Spēlētāji pirms spēles sākuma iesildīšanos aizvadīja kreklos, kas rotāti ar uzrakstu "Black Lives Matter", bet ASV himnas laikā basketbolists notupās uz viena ceļa, paužot nostāju rasu nevienlīdzības jautājumos.

Uzvarētāju labā 34 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles nopelnīja Entonijs Deiviss, kamēr Lebrons Džeimss atzīmējās ar 16 punktiem, 11 bumbām zem groziem un septiņām rezultatīvām piespēlēm. Vēl 16 punktus un septiņas bumbas zem groziem nopelnīja Kails Kuzma.

Otrā laukuma pusē Kavai Lenards guva 28 punktus un četras reizes rezultatīvi piespēlēja, kamēr 30 punkti un piecas atlēkušās bumbas Polam Džordžam.

"Lakers" uzvaru nepilnas 13 sekundes līdz spēles beigām izrāva Džeimss, kurš realizēja divpunktu metienu. Pusotru sekundi līdz spēles beigām Džordžs vēl izpildīja tālmetienu, tomēr tas bija neprecīzs.

Tikmēr otrā spēlē Jūtas "Jazz" ar 106:104 (23:26, 25:34, 31:27, 27:17) uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans".

"Jazz" vienībā 23 punkti un piecas atlēkušās bumbas Džordanam Klārksonam, bet pa 20 punktiem iekrāja Maiks Konlijs un Donovans Mičels, kurš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un piecas reizes rezultatīvi piespēlēja. Rūdijs Gobērs šajā spēlē izcēlās ar 14 punktiem un 12 bumbām zem groziem.

"Pelicans" rindās Brendons Ingrems atzīmējās ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām, 21 punkts Džonatanam Klejam Redikam, kamēr par punktu mazāk nopelnīja Džrū Holidejs, kurš arī tika pie piecām atlēkušajām bumbām un četrām piespēlēm.

Zīmīgi, ka "Jazz" pirmos un pēdējos punktus guva Gobērs. Tieši šim basketbolistam martā pirmajam no NBA spēlētājiem tika noteikta inficēšanās ar Covid-19, kā rezultātā tika pārtraukta sezona.

Piektdien sezonu sāks visas trīs latviešu pārstāvētās komandas. Kristaps Porziņģis ar Dalasas "Mavericks" spēkosies pret Hjūstonas "Rockets", kamēr Rodiona Kuruca Bruklinas "Nets" tiksies ar Orlando "Magic", bet Vašingtonas "Wizards" ar Fīniksas "Suns". "Wizards" komandas rīcībā Orlando no diviem latviešiem palicis vien Anžejs Pasečņiks. Dāvis Bertāns no iespējas spēlēt Orlando atteicās, jo drīzumā kļūs par brīvo aģentu un gatavojas noslēgt karjeras lielāko līgumu.

Jau ziņots, ka deviņas dienu periodā pirms NBA sezonas atsākšanās 344 veiktajos Covid-19 testos netika atrasti pozitīvi gadījumi.

NBA sezona ar 22 komanda līdzdalību no 30.jūlija turpinās "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi