Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Olimpiskajā basketbola turnīrā samazināts spēļu skaits

Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) samazinājusi spēļu skaitu olimpiskajā turnīrā, tādējādi nākamgad Tokijā zelta medaļas izcīnīšanai būs nepieciešamas sešas spēles.

Olimpiskajā turnīrā vīriešiem un sievietēm startēs pa 12 izlasēm, kuras būs sadalītas trīs grupās pa četrām komandām katrā. Pēc viena apļa turnīra apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas, kā arī divas labākās trešajā pozīcijā palikušās komandas turpinās turnīru ceturtdaļfinālā.

Pēc rezultātiem apakšgrupās komandas tiks izliktas divos grozos, kur tiks salozēti ceturtdaļfināla pāri, kuros gan nevarēs tikties vienā grupā spēlējušās izlases. Pēc ceturtdaļfināliem notiks pusfināli un cīņas par medaļām.

Tādējādi, lai kļūtu par olimpisko čempioni basketbolā, vajadzēs aizvadīt sešas spēles, kas ir par divām mazāk, nekā iepriekšējos turnīros, kad 12 izlases tika sadalītas pa sešām komandām divās grupās.

Tikmēr debiju olimpiskajās spēlēs piedzīvos 3x3 basketbols, kur vīriešu un sieviešu konkurencē par titulu cīnīsies pa astoņām izlasēm. Turnīrs tiks izspēlēts piecās dienās.

Vispirms visas astoņas komandas savā starpā aizvadīs viena apļa turnīru, kurā pirmajās trīs dienās būs pa diviem mačiem, bet ceturtajā - viena spēle. Labākās divas izlases uzreiz kvalificēsies pusfinālam, kamēr 3.-6.vietu ieguvējas turnīra ceturtajā dienā cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Pusfināli un medaļu cīņas tiks aizvadītas turnīra piektajā dienā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi