Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Birku aicina sākt sarunas par VEF un ASK klubu apvienošanu

VEF Rīga klubs nosūtījis vēstuli ASK Rīga komandas prezidentam, Rīgas mēram Jānim Birkam, kurā aicina sākt sarunas par abu galvaspilsētas vienību konsolidāciju.

= Aptauja: Kā jūs vērtējiet izskanējušo aicinājumu apvienot VEF un ASK basketbola klubus?

"Lai arī basketbolu lepni dēvējam par savu nacionālo sporta veidu, ne Baltijas, ne Eiropas čempionātu turnīru tabulas par to neliecina. Tā vietā, lai ambiciozi konkurētu starptautiski, galvenās pūles Latvijas vadošie klubi ieguldījuši cīņā par pašmāju zeltu. Vai pirmie ciemā ir adekvāts statuss bijušajai Eiropas basketbola galvaspilsētai?" 

VEF Rīga uzskata, ka Latvijai ar saviem klubiem atkal jākļūst starp labākajiem Eiropā. "Tas ir iespējams, Rīgā izveidojot vienu, stipru, nacionālu komandu. Tas jādara pārdomāti. Nevis radot iedomātu superklubu, bet nopietnu basketbola piramīdas virsotni. Ekonomiskā krīze pasaulē, Latvijā un mūsu vadošajos basketbola klubos ir brīdis, lai par šo jautājumu beidzot domātu nopietni," teikts vēstulē Birkam.

"Ņemot vērā iepriekšminēto, ārējos un iekšējos faktorus, leģendāro vārdu vērtību, kā arī reālās nākotnes perspektīvas, pamatojoties uz publiski izskanējušo informāciju, basketbola klubs VEF Rīga aicina basketbola kluba ASK Rīga valdi uzsākt sarunas par klubu konsolidāciju."

Pēc VEF kluba pārstāvju domām, viens stiprs galvaspilsētas klubs nozīmētu "ne tikai nopietnu cīņu par vietu elitē, bet arī konkurētspējīgu valstsvienību". "Spēlējot pret Eiropas labākajiem, krātos nepieciešamā pieredze, lai savu meistarību pēc tam ieguldītu Latvijas izlases sasniegumos. Pārāk ilgi mūsu basketbola līmenis ir celts mākslīgi uz viesstrādnieku rēķina, pārāk dārgi var maksāt valstsvienības atkarība no pāris vadošo spēlētāju patriotisma. Monēta var nokrist arī uz otru pusi," teikts vēstulē.

Klubu apvienošana nozīmētu arī finansiālo jautājumu sekmīgāku risināšanu. Viņuprāt, "skaidri definēta īstermiņa un ilgtermiņa stratēģiskā izaugsme nopietnā, starptautiski konkurētspējīgā klubā koncentrētu sponsoru ieguldījumu un piesaistītu nedalītu līdzjutēju uzmanību".

"Šāds klubs kā jaunatnes basketbola piramīdas virsotne ar skaidriem noteikumiem un reālu attīstības vīziju soli pa solim nostiprinātu basketbola kā Latvijas vadošā sporta veida konkurētspēju Eiropā."

Vēstuli parakstījis VEF Rīga kluba valdes priekšsēdētājs Māris Martinsons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi