Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Parādiet emocijas!

Pēcgarša jau nemainās, lai cik gards būtu ēdiens, kurā iekļuvusi nevēlama sastāvdaļa. Latvijas komandas sniegumu Stambulas basketbola laukumos katrā spēlē varēja baudīt no pirmās līdz pēdējai minūtei, bet kārtējo reizi tā apstājās tieši tajā brīdī, kad bija iespēja paveikt ko vēl nebijušu. Šoreiz – cīnīties par Eiropas čempionāta godalgām.

Pērn Belgradā olimpiskās kvalifikācijas pusfinālā zaudējām Puertoriko pirms kārotās izšķirošās spēles pret Serbiju. Gadu iepriekš ceļazīmi uz šo kvalifikāciju zaudējām neizteiksmīgā spēlē pret Čehiju (lai gan pēc tam uz Belgradu tikām, tas nenotika pēc sākotnējā nolikuma). Vēl pirms tam Slovēnijā ar klupienu pret cerības jau zaudējušo Beļģiju atvadījāmies no iespējas cīnīties par Pasaules kausu. Jā, šoreiz nav iemesla pārmest komandai par parādīto sniegumu izšķirošajā spēlē, tomēr arī pret slovēņiem Latvijas komanda neaizvadīja ne tuvu ne labāko spēli turnīrā. Īpaši jau aizsardzībā.

Šo problēmu apzinās arī treneri, kuri gadu gaitā meklējuši dažādus risinājumus, sākot no psihologa piesaistīšanas un beidzot ar treniņu režīmu maiņu. Tiesa, galvenais treneris Ainars Bagatskis neesot pieņēmis Latvijas Basketbola savienības valdes savulaik izteikto priekšlikumu nomainīt pilnīgi visu savu palīgu sastāvu valstsvienībā. Kā tas ietekmētu rezultātu – to noteikt ir praktiski neiespējami. Tāpat kā cēloņus šādām "izšķirošajām" spēlēm pirms līdz šim nesasniegtiem augstumiem.

Latvieši spēli un spēlēšanu kopā izbaudot daudz mazāk nekā slovēņi – šāds apgalvojums pavīdēja pretinieku nometnē. Tam negribētu piekrist, bet cits slovēņu basketbolista Jakas Blaziča apgalvojums, ka mūsu basketbolisti ir vēsi un visu laiku nopietni, gan ir trāpīgs. Pēc slovēņu emocijām katrā veiksmīgā epizodē īpatnējas šķita Latvijas basketbolistu ieturētās prieka izpausmes pēc Kristapa Porziņģa un Rolanda Šmita efektīgajiem bumbas triecieniem grozā trešajā ceturtdaļā brīdī, kad komanda teju piecas minūtes nebija guvusi punktus. Miers un nosvērtība, protams, ir labas īpašības. Sagremot varam arī izvairīšanos no žurnālistiem, lai koncentrētos laba rezultāta sasniegšanai. Tomēr, iespējams, tieši emocijas un atvērtība bija tie faktori, kas pacēla Slovēniju pāri ceturtdaļfināla barjerai.

 

 

Top komentāri

Nop
N
Pilnīgi nepiekrīty apgalvojumam, jo mūsējie apzinājās spēles nozīmīgumu un saprata ka viss vēl priekšā, nevis priecājās kā mazais bērns pretinieku komandā par katru iemesto grozu... Emocijas bija gana, ko varredzet pēc tehniskajām piezīmēm
Ir tādas
I
sievietes, kuras basketbolu saprot. Man liekas, ka šī (ja ir sieviete0 neko nesaprot:))))
Vai autors
V
tomēr nav sieviete un raksta ar vīrieša pseidonīmu?? vai varbūt transseksuālis?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi