Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasečņiks: NBA vēlos nospēlēt 8-10 gadus

Ņemot vērā, ka basketbolistu karjeras nav ļoti garas, 8-10 gadi Nacionālajā basketbola līgā (NBA) būtu labs sasniegums, sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu Sporta studija teica Vašingtonas Wizards spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

Kopš atgriešanās Latvijā Pasečņiks sportisko formu turpina uzturēt pie sev labi pazīstamā fiziskās sagatavotības speciālists Ivo Erdmaņa, kurš basketbolistam palīdzējis arī iepriekš karjerā.

"Man patīk strādāt kopā ar viņu, jo Ivo ir patiess entuziasts, kurš ar savu runāšanu un emocijām spēj uzlādēt arī citus," sadarbību ar Erdmani skaidro Pasečņiks. "Viņš man liek taisīt vingrinājumus, kas spiež izkāpt no komforta zonas, bet tajos brīžos tu audz un kļūsti stiprāks."

NBA sezona Covid-19 radītās pandēmijas dēļ tika apturēta marta vidū. Ņemot vērā, ka līgas vadītāji sezonas atsākšanos neprognozēja ātrāk par vasaru, viens no Wizards spēlētājiem Dāvis Bertāns izmantoja šo iespēju, lai atgrieztos dzimtenē. Viņš sev līdzi aicinājis arī tautieti, bet Pasečņiks savā debijas gadā vēlējies palikt ar komandu, lai turpinātu sevi pierādīt.

"Izvērtēju visus plusus un mīnusus... Protams, ļoti gribējās doties mājup, jo nezināju, vai sezona turpināsies," sarunā ar raidījumu saka basketbolists. "Ja zinātu, ka sezona neturpināsies, noteikti brauktu mājās."

Atšķirībā no Bertāna Pasečņiks devās uz Orlando, lai kopā ar komandu aizvadītu pēdējās astoņas šīs sezonas spēles. Basketbolists neslēpa, ka apstākļi bijuši savdabīgi, bet visvairāk izbrīnījis lielais dezinfekcijas līdzekļu skaits, kā arī daudzie laukumi, kas reizēm jaukuši galvu.

"Bija četri spēļu laukumi un kādi desmit treniņiem. Kaut kad tu spēlē arēnā, bet kaut kad tādā kā depo. Telpa bija izvākta, bet šķita, kas tas bijis depo vai kas līdzīgs," atminas Pasečņiks, kurš neslēpa, ka sākotnēji līdz galam nav izpratis līgas un spēlētāju nostāju par rasu jautājumiem, taču pēc garākas sarunas ar komandas biedriem, arī latvietis bija redzams stāvot uz viena ceļa.

Basketbolists savā debijas sezonā laukumā devās 27 spēlēs, kurā vidēji laukumā pavadīja 16,2 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 5,8 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

"Vēlos NBA nospēlēt vēl 8-10 gadus, lai arī treneris saka, ka jāspēlē 12-15 gadi, tomēr skatīšos kā būs ar veselību," piebilda basketbolists.

Pasečņikam ar Wizards līgums ir spēkā vēl uz diviem gadiem, bet nākamajās sezonās mērķis ir būt stabilam rotācijas spēlētājam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi