Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Peiners: Bija sajūta, ka nebijām gatavi tādai riktīgai iešanai kaulā

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības uzbrucējs Žanis Peiners pēc pirmajā Eiropas čempionāta spēlē piedzīvotā zaudējuma Serbijai atzina, ka otrajā puslaikā komanda titulētajiem pretiniekiem piekāpusies asumā un agresivitātē, bet izšķirošajos brīžos galotnē iegāzušas kļūdas, kuras serbi nepiedeva. Tāpat iegāzusi cīņa par atlēkušajām bumbām un nespēja tikt galā ar pretinieku līderi Bogdanu Bogdanoviču, kurš guva 30 punktu.

"Viņi spēlēja mazliet spēcīgāk, asāk un agresīvāk. Mēs sākām meklēt attaisnojumus tiesāšanā, uz ko pārāk daudz sākām koncentrēties. Pašiem bija jānospēlē žostkāk. Grūti pateikt, kāpēc tas neizdevās. Pēdējo treniņu aizvadījām mazliet vieglāk, lai atkal nebūtu nekādu lieku savainojumu. Man likās, ka nebijām gatavi tādai riktīgai iešanai kaulā," žurnālistiem teica Peiners. Pēc Latvijai veiksmīga spēles sākuma serbi ātri pielāgojušies aizsardzībā, tāpēc brīvu metienu praktiski nebija, turklāt vairkkārt pretinieki noķēra Latvijas uzbrukumu savās lamatās, kas beidzās ar pārķertu bumbu un viegliem punktiem vai pārkāpumu. "Galotnē šķita jau, ka atkal tiekam priekšā un pārķeram iniciatīvu, taču kļūdījāmies, un tāda līmeņa komandas kā Serbija šādas kļūdas nepiedod. Viņi zina, kā spēlēt galotnes."

Peiners norādīja, ka spēles gaitā komandai neizdevies pielāgoties pārmaiņām tiesāšanas manierē: "Sākumā tiesneši svilpa visu, bet pēc pārtraukuma ļāva spēlēt asāk. Mēs turpinājām spēlēt, kā pirmajā puslaikā, paļaujoties, ka tiks fiksēts sods, bet sodu vairs nedeva. Viņi šai situācijai bija vairāk gatavi. Piemēram, spēles galotnē pie neizšķirta rezultāta Dairis Bertāns gāja garām un Milans Mačvans jau pacēla roku, rādot, ka sit sodu. Bet sodu nenosvilpa, un pretī Stefans Jovičs iemeta divus plus vienu sodu, kas bija ļoti sāpīgs pavērsiens." Basketbolists noliedza, ka serbi būtu spēlējuši netīri. :Bija jau kaut kādas situācijas, kad spēlētāji saķērās, bet nekā pārdabiska tur nebija."

"Viņi savāca tiešām daudz atlēkušo bumbu (19) pie mūsu groza. Drausmīgi daudz. Pat nezinu, ko tur var darīt. Protams, viņiem bija spēka pārsvars apakšā, bet daudz bumbu viņiem savāca arī mazie spēlētāji, kurus ielaidām iekšā. Grūti teikt, kā būtu pareizāk darīt, kā atbloķēt. Mums, Grieķijas klubā, piemēram, teica, lai vispār neatbloķējam, bet visi pieci ejam uz atlēkušo bumbu, un mums tas parasti arī izdevās. Nezinu, vai tāda formula darbotos Latvijas izlasē. Tomēr jāatzīst, ka serbiem ir patiešām atlētiski un spēcīgi spēlētāji zem groza," uz vienu no galvenajiem klupšanas akmeņiem norādīja Peiners.

Tāpat neizdevās apturēt pretinieku līderi Bogdanoviču. "Pret viņu neizdevās nekas, jo viņš darīja, ko gribēja – meta troikas, flouterus, iemeta viens pret vienu, sodiņus. Varēja redzēt, ka viņš jūtas ļoti komfortabli. Viņš ir ļoti augstas klases spēlētājs. Eirolīgā visas komandas gatavojās pret viņu spēlēt, bet tā arī nespēja apturēt. Tas nav viegli izdarāms darbs, bet mēs noteikti to varējām paveikt arī labāk. Īpaši jau sākumā, kad bija epizodes, kad pret viņu pietiekami precīzi neizpildījām spēles plānu. Tad viņš guva punktus un pārliecību, kas viņam palīdzēja tālāk."

Spēlētājs uzsvēra, ka tā bija tikai pirmā spēle, un izšķirošās vēl ir priekšā. Pirmā no tām būs jau sestdien pret Beļģiju, kas turklāt sāksies jau plkst.14.15 jeb aptuveni divdesmit stundas pēc Serbijas spēles. "Nedomāju, ka mums varētu pietrūkt spēka vai emociju. Šodien, līdzīgi kā Rīgā, mūs uz priekšu dzina skatītāji, kas vairoja enerģiju. Tas rīt nedrīkstēs kalpot par attaisnojumu," paziņoja spēlētājs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa muguru no Vācijas

Latvijas hokeja izlase neiztur pretinieku spiedienu un saņem kārtīgu pērienu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi