Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Polijas izlases treneris Hlebovickis: Pirms izšķirošajām cīņām Latvijai ieteiktu nemainīt neko

Latvijā ir ļoti laba 3x3 basketbola sistēma un tas izpaužas arī galvenās izlases rezultātos, sarunā ar Sporta Avīzi un Latvijas Radio teica mūsu valstī ilgstoši dzīvojušais Mihals Hlebovickis, kurš Parīzes olimpiskajās spēlēs strādā Polijas 3x3 izlases treneru kolektīvā.

Mihals Hlebovickis pēdējos gados ir Polijas U21 un U23 izlašu galvenais treneris 3x3 basketbolā, bet savā karjerā ilgstoši gan spēlējis, gan trenējis Latvijā, arī tekoši runājot latviešu valodā.

“Latvija ir ļoti pieredzējusi komanda. Francis Lācis pirms diviem gadiem 3x3 sāka spēlēt U23 Nāciju līgā ar manu dēlu Oskaru. Nauris [Miezis] un Kārlis [Lasmanis] ir divi līderi, pret mums viņi abi kopā iemeta 20 punktus,” pēc spēles, kurā Latvija pieveica Poliju ar 22:16, pretiniekus raksturoja Hlebovickis. “Latvijai ir ļoti laba sistēma, Raimis (Raimonds Feldmanis) ir ļoti augsta līmeņa treneris gan pieci pret pieci, gan trīs pret trīs basketbolā, katru gadu Latvija kļūst arvien stiprāka un stiprāka. Viņiem visiem ir ideāli ķermeņi 3x3 basketbolam – visiem ir metiens, ļoti labi rotē. Super komanda!”

“Paradokss ir, ka mēs šodien pret Latviju nespēlējām slikti. Mums bija divas minūtes, kad bija iespējas, turklāt Latvija zināja, ka jau ir uzvarējusi grupā un tas, iespējams, to ietekmēja. Zinu, ka viņi var spēlēt labāk, viņiem spēle bija vairāk kā… negribu teikt treniņš, bet tā izskatījās, ka viņiem nav atšķirība uzvarēt vai zaudēt. Tagad viņiem sākas pusfināli, mums arī vēl ir iespējas. Protams, gribējām uzvarēt, bet spēlei arī mums nebija nekādas nozīmes, to izšķirs ASV mačs,” stāstīja Hlebovickis mirklī, kad vēl nezināja, ka ASV zaudēs Nīderlandei un Polija tiešām kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Tajā vēlāk vakarā Polija ar 15:21 piekāpās Lietuvai.

“Pirms turnīra biju 100% pārliecināts, ka Latvija cīnīsies par medaļām. Latvija jau ir olimpiskā čempione. Jā, komanda ir nedaudz mainījusies, bet super, ka [Edgars] Krūmiņš un [Agnis] Čavars arī ir līdzi. Man par to vispār nebija jautājumu, jo esmu skatījies kā viņi spēlē Ghetto Games, kāda viņiem ir sistēma. Viņi visu laiku kopā trenējas, arī U23 izlase pirms divām nedēļām Ventspilī uzvarēja Nāciju līgas grupā, Latvijā ir 3x3 basketbola sistēma un tāpēc arī tik labi iet,” secināja poļu treneris, paužot, ka padomus nevar dot, jo treneris Raimonds Feldmanis ļoti labi zina, kas jādara, lai izcīnītu medaļas. “Es Latvijai ieteiktu nemainīt neko. Ir labi.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi