Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Porziņģim 20 punkti Mavericks zaudējumā; Dončičs ar iespaidīgu triple-double apsteidz Džordanu

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis svētdien guva 20 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kamēr Luka Dončičs sasniedza jaunu virsotni karjerā, bet viņu pārstāvētā Dalasas Mavericks cieta zaudējumu.

Dalasas komanda savā laukumā ar rezultātu 101:117 (23:27, 29:40, 23:22, 26:28) piekāpās Čikāgas "Bulls", kas pārtrauca četrus zaudējumu sēriju.

Porziņģis šajā mačā spēlēja 33 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja deviņus no 12 divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, taču netrāpīja grozā visus septiņus "trejačus".

Tāpat viņš izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bloķēja divus metienus un iekrāja piecas piezīmes. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā ielaida par trim punktiem vairāk nekā iemeta.

"Mavericks" komandā kārtējo teicamo spēli aizvadīja Dončičs, kurš guva 36 punktus, izcīnīja 16 atlēkušās bumbas un 15 reizes rezultatīvi piespēlēja, tajā skaitā vairākas reizes asistējot Porziņģim. Dončičs karjeras laikā paspējis iekrāt jau 29 "triple-double", kas viņam ļauj apsteigt Maiklu Džordanu un kopā ar Grāntu Hilu dalīt 15.vietu šajā statistikas rādītājā.

Vēl mājiniekiem pa desmit punktiem guva Vilijs Kolijs-Steins un Džeimss Džonsons.

Dalasieši spēlēja bez Džeilena Bransona, Doriana Finnija-Smita, Maksi Klēbera, Dvaita Pauela un Džoša Ričardsona, kuriem pagaidām mačos liedz piedalīties NBA veselības un drošības protokols. Savukārt savainojuma dēļ laukumā nedevās Tims Hārdevejs juniors.

"Bulls" rindās ar 29 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās soms Lauri Markanens, 21 punktu pievienoja Gerets Templs, 14 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem izcīnīja Oto Porters juniors, bet desmit punkti un desmit rezultatīvas piespēles bija Zekam Lavīnam.

Spēles sākumā Porziņģis nospēlēja nepilnas piecas minūtes, ar rezultativitāti neizcēlās un ātri tika nomainīts (10:6). Četrarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām liepājnieks atgriezās laukumā un savus pirmos punktus guva ceturkšņa pēdējā pusminūtē, kad realizēja metienu pēc pagrieziena un iemeta "sodiņu". Pirmās 12 minūtes dalasieši zaudēja ar 23:27.

Zīmīgi, ka Dončičs piedalījās pirmajos 19 "Mavericks" punktos - desmit guva pats un deviņi punkti tika gūti pēc slovēņa četrām piespēlēm.

Otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē pēc Dončiča piespēles Porziņģis trieca bumbu grozā no augšas un realizēja vēl vien nopelnīto soda metienu (26:35). Arī šajā ceturksnī Porziņģis vidusdaļā nespēlēja un laukumā atgriezās uz puslaika beigām, divarpus minūtes pirms došanās pārtraukumā panākot 39:56. 

Puslaiku "Mavericks" zaudēja ar 52:67, bet Dončičs spēles pirmajās 24 minūtēs atzīmējās ar 30 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm - šādas atzīmes vienā puslaikā sasniedzot pirmo reizi karjerā.

Otrajā puslaikā Porziņģis pirmos punktus guva ceturtajā minūtē, kad pie groza saņēma Dončiča piespēli un trieca bumbu cauri stīpai (58:74). Ārī nākamos punktus latvietis guva pēc Dončiča piespēles, slovēnim ar šo uzbrukumu nokārtojot sev karjerā 29. "triple-double". Četrarpus minūtes pirms ceturtdaļas beigām Porziņģis ar vēl vienu precīzu metienu samazināja "Bulls" pārsvaru līdz deviņiem punktiem (70:79).

Drīz pēc tam viņš tika nomainīts un laukumā atgriezās ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad "Mavericks" bija iedzinējos ar 75:89. Ceturtdaļas trešajā minūtē Latvijas basketbolists pielaboja komandas biedra metienu un pāris minūtes vēlāk realizēja pustālo metienu, taču viesi joprojām bija drošā vadībā (99:85).

Porziņģis laukumu pameta ceturtdaļas vidū un dažas minūtes vēlāk atgriezās. Jau pirmajā uzbrukumā viņš pēc vēl vienas Dončiča piespēles samazināja "buļļu" handikapu līdz 13 punktiem (94:107), bet pāris minūtes pirms finālsvilpes latvietis un slovēnis tika pēdējo reizi nomainīti, tādējādi "Mavericks" komandai vairs necerot uz uzvaru.

"Mavericks" ar sešām uzvarām 12 spēlēs ieņem astoto vietu Rietumu konferencē, bet "Bulls" ar pieciem panākumiem 13 dueļos ir 11.pozīcijā Austrumos.

Jau pirmdien Tampā pret Toronto "Raptors" komandu "Mavericks" uzsāks trīs izbraukuma spēļu sēriju, kuras turpinājumā tiksies arī ar Indiānas "Pacers" un Sanantonio "Spurs" vienībām.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Līga sezonu sākusi bez skatītāju klātbūtnes arēnās, jo koronavīrusa ierobežojumi aizliedz lielākas publiskas pulcēšanās telpās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi