Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģim 5 bloki Dalasas uzvarā; Bertānam karjeras rekords zaudējumā

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis otrdien guva septiņus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas Mavericks komandai izcīnīt uzvaru. Tikmēr Dāvis Bertāns laukumā devās sākumsastāvā, spēlēja 40 minūtes, kas ir jauns viņa karjeras rekords, un guva 21 punktu Vašingtonas Wizards zaudējumā.

Mavericks viesos ar rezultātu 118:97 (24:24, 35:29, 25:22, 34:22) pārspēja Ņūorleāns Pelicans.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 34 sekundes (pārliecinoši mazākais laiks sezonā), kuru laikā realizēja vienu no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus soda metienus. 

Tāpat viņš izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja piecus metienus, pieļāva vienu kļūdu un četras reizes pārkāpa noteikumus. Mavericks ar Porziņģi laukumā iemeta par 13 punktiem mazāk nekā ielaida.

 

Mavericks komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja 18 bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Pelicans vienībā 24 punktus guva Brendons Ingrems, bet par sešiem mazāk pievienoja Džrū Holidejs.

Abas vienības līdzīgi spēkojās līdz otrās ceturtdaļas vidum, bet turpinājumā pārsvaru beidzot pārņemt izdevās Mavericks, kas atlikušo mača laiku vadību vairs neizlaida. Šajā duelī svarīgu pienesumu deva rezervists Sets Karijs, kurš ar pieciem precīziem tālmetieniem (5 no 7) un 19 punktiem, bija vienības otrais rezultatīvākais basketbolists.

Dalasas vienība pēdējās desmit spēlēs guvusi astoņus panākumus, bet šo izbraukuma sēriju izdevās aizvadīt ar perfektu bilanci (3-0). Nākamā spēle Mavericks paredzēta ceturtdien pret Minesotas Timberwolves un paredzams, ka Porziņģis šajā spēlē iegūs lielāku spēles laiku.

Mavericks ar 14 uzvarām 20 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr Wizards savā laukumā ar rezultātu 120:127 (26:32, 28:36, 34:29, 32:30) zaudēja Orlando Magic komandai.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 40 minūtes un vienu sekundi, kas ir viņa karjeras rekords. Sev atvēlētajā laikā Bertāns realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, četrus no 12 tālmetieniem un visus trīs soda metienus. Tāpat viņš izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, un divas reizes pārkāpa noteikumus. Wizards ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem mazāk nekā ielaida. 

Latvietis bija savas komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs.

Wizards komandā rezultatīvākais ar 42 punktiem bija Bredlijs Bīls, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem un veica četras rezultatīvas piespēles. Savukārt Magic vienībā 31 punktu guva Evans Furnjē.

Mājinieki šajā spēlē vadībā bija tikai uz neilgu laiku, kas izdevās trešās ceturtdaļas sākumā, tomēr pārējo spēles laiku nācās atrasties iedzinējos. Wizards spēles laikā realizēja 12 no 35 tālmetieniem (34,3%), kamēr pretinieki atbildēja ar krietni augstāku precizitāti - 15 no 31 (48,4%). 

Nākamā spēle Wizards paredzēta piektdien pret Filadelfijas 76ers.

Vašingtonas klubs pēdējās desmit spēlēs izcīnījis piecus panākumus, un ar sešām uzvarām 19 mačos ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi