Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Porziņģim atlēkušo bumbu rekords Mavericks uzvarā

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 22 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām, kas ir viņa karjeras rekords, palīdzot Dalasas Mavericks izcīnīt uzvaru.

Mavericks viesos ar 117:98 (35:28, 28:29, 25:20, 29:21) uzvarēja Filadelfijas 76ers, sagādājot tai jau trešo neveiksmi pēc kārtas.

Porziņģis laukumā pavadīja 37 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā iemeta 22 punktus, grozā raidot astoņus no 13 divpunktu un divus no sešiem trīspunktu metieniem. Tāpat viņš izcīnīja 18 atlēkušās bumbas, trīs reizes bloķēja metienu, vienreiz pārtvēra bumbu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, bet Mavericks ar viņu laukumā guva par 16 punktiem vairāk nekā iemeta.

Liepājniekam šī bija ceturtā spēle pēc kārtas, kurā viņš iekrājis vismaz 20 punktus un desmit atlēkušās bumbas, kas viņam ir jauns karjeras rekords. Tāpat viņš iepriekš ne reizi karjerā nebija izcīnījis 18 atlēkušās bumbas. 

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 27 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors. Filadelfijas klubā 33 punkti un 17 bumbas zem groziem Žoelam Embīdam, bet Bens Simons pievienoja 12 punktus.

Latvijas basketbolists jau pirmās ceturtdaļas sākumā prata nobloķēt 76ers milzi Embīdu, bet aptuveni pēc sešām nospēlētām minūtēm, viņš izpildīja savu pirmo bumbas triecienu grozā no augšas. Ceturtdaļas beigās viņš jau nopelnīja savu otro bloķēto metienu, bet pēc atpūtas uz rezervistu soliņa, liepājnieks pēc 18 nospēlētām minūtēm grozā raidīja savu pirmo tālmetienu. Īsi pēc tam sekoja vēl viens "trejacis", bet trīs minūtes līdz puslaika beigām, Porziņģis vēlreiz izpildīja skaistu "danku".

Pēc trim nospēlētām ceturtdaļām Porziņģa rēķinā jau bija 20 punkti un 15 atlēkušās bumbas, taču liepājnieks maču vēlējās noslēgt ar blīkšķi, tāpēc nepilnu minūti līdz finālsvilpei, viņš "pārlidoja pāri" pretiniekam, lai vēl reizi triektu bumbu grozā no augšas.

Nākamā spēle Dalasas komandai paredzēta svētdien pret čempionvienību Toronto Raptors.

Mavericks ar 19 panākumiem 28 cīņās Rietumu konferencē ieņem ceturto vietu.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi