Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģis: Dončičs spēj mani atrast tajās vietās, kur jūtos komfortabli

Luka Dončičs arvien biežāk laukumā atrod Kristapu Porziņģi tajās vietās, kur viņš jūtas komfortabli, secina latviešu basketbolists.

Jau ziņots, ka Porziņģis trešdien guva 27 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, kopā ar Luku Dončiču kaldinot Dalasas Mavericks uzvaru.

Mavericks mājās ar rezultātu 130:111 (32:28, 31:24, 33:25, 34:34) pārspēja Sakramento Kings komandu.

"Šodien laukumā izskatījāmies pavisam labi. Luka darīja ļoti labu darbu, komunicējot ar mani par to, kur vēlos saņemt bumbu. Viņš sāk mani atrast tajās vietās, kur jūtos komfortabli. Pakāpeniski nonākam pie viena kopsaucēja. Domāju, ka turpinot strādāt un spēlēt kopā, viss kļūs tikai labāk un labāk. Visi šovakar spēra soli uz priekšu," Mavericks citē Porziņģa teikto.

Porziņģis Dončiča pēdējā prombūtnē vidēji spēlē guva 28,8 punktus un realizēja 48,8% metienu, salīdzinot ar sezonā caurmērā 18,4 punktiem un 41,6% realizētu metienu.

"Iespējams, viņa prombūtnē nedaudz uzņēmu spēles ritmu. Taču arī pirms tam mums bija diezgan labs ritms un kopā spēlējām ļoti labi. Šī spēlē bija izcila," pauda Porziņģis.

Savu pirmo maču kopš janvāra beigām aizvadīja Dončičs, kurš pēc potītes savainojuma izdziedēšanas laukumā atgriezās ar 33 punktiem, 12 bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvām piespēlēm.

"Lieliska spēle. Esmu priecīgs, ka atkal varu spēlēt basketbolu, un esmu priecīgs, ka uzvarējām. Sastrādāšanās ar Porziņģi kļūst arvien labāka un labāka. Un tā kļūs arvien labāka. Lieliski, ka abi spējam aizvadīt labu maču," pauda Dončičs, kurš piecas no astoņām rezultatīvām piespēlēm atdeva Porziņģim.

Par abu basketbolist sadarbību gandarīts ir arī Mavericks galvenais treneris Riks Kārlails.

"Domāju, Luka spēlēja lieliski. Tāpat arī Porziņģis spēlēja lieliski. Viņi abi kopā spēlēja lieliski. Pagājis labs laiciņš kopš viņi spēlējuši kopā. Patīkami uz šādas nots doties pārtraukumā," teica Kārlails.

Mavericks ar 33 uzvarām 55 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu.

Dalasas komandai šī bija pēdējā spēle pirms NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukumu. Porziņģa komanda nākamo maču aizvadīs vien nākamajā piektdienā, kad viesosies pie Orlando Magic.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi