Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Priekšā vēl neiekarota virsotne

Tiesības pirmo reizi piedalīties pasaules čempionātā - tāds būs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais mērķis Eiropas čempionāta pēdējās divās dienās. Lai to sasniegtu, piektdien mazajā pusfinālā jāuzvar Itālijas komanda (spēles sākums plskt.15.45), kā arī sestdien jāuzvar cīņā par piekto vietu (otrais mazais pusfināls Slovākija - Grieķija piektdien sāksies plkst.13.30).

Ceturtdienas vakarā pēc dramatiskā cīņā pagarinājumā piedzīvotā zaudējuma mačā ar Krieviju Latvijas basketbolistes par nākamajām spēlēm runāja kā par neizbēgamu pienākumu. Milzums spēku un emociju bija atstāts laukumā, nesaņemot cerēto gandarījumu. Nepilnās 18 stundās līdz mačam ar Itāliju vajadzēja atjaunot ne tikai fiziskos, bet arī morālos spēkus, lai agresīvajām itālietēm varētu uzspiest sev izdevīgu spēles stilu.

Galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš gan uzsvēra, ka šāda situācija modelēta jau pirms ceturtdaļfināla: "Gatavojoties spēlei ar Krieviju visu laiku runājām par to, ka mums priekšā ir trīs spēles, nevis tikai viena. Šis zaudējums jau ir pagātne, bet nākotne ir pašu rokās."

Pēc vēlās gulētiešanas piektdienas rīta treniņu Latvijas basketbolistes izlaida. Plkst.12 videoseansā tika pētītas Itālijas komandas spēles īpatnības.

Čempionāta sākumā itālietes pārsteidza ar uzvaru pār Baltkrieviju (67:58), turpinājumā pieveica arī Lietuvu (72:58), bet ceturtdaļfinālā tikai otrajā puslaikā atzina Spānijas pārsvaru (42:61).

Komandas līdere ir spēka uzbrucēja Laura Maki, kura čempionātā vidēji spēlē guvusi 14.6 punktus un izcīnījusi 5,9 atlēkušās bumbas.

Jādomā, ka Latvijas komanda cīņu sāks ar pamatspēkiem. Komandas ārsts Viesturs Lāriņš apliecināja, ka spēlēt būs gatavas visas, kaut arī vairākām ir savainojumi. Visticamāk, mača gaitā iespēja sevi parādīt būs arī tām spēlētājām, kuras iepriekš laukumā tikušas retāk. Uzvara jāsasniedz kolektīviem spēkiem, nevis paļaujoties tikai uz līderēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi