Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Rēķinus malā!

Līdz sestdienas pievakarei uz papīra Latvijas valstsvienības perspektīvas Eiropas čempionātā izskatījās varen gludi. Uzvara pār Slovākiju ceturtdaļfinālā varenās Krievijas vai aizpērn nokaitinātās Francijas vietā solīja šķietami ērtākas pretinieces. Tālāk jau varēja aizsapņoties līdz pat finālam un čempionu kausam.

Taču, par laimi, sportā tikai retos gadījumos lielo turnīru sižeti attīstās saskaņā ar cerībām vai rangu tabulu. Jo favorītiem mēdz gadīties melnās dienas. Savukārt lieliski motivētajiem atpalicējiem daždien mēdz viss iet no rokas — kā sestdien tas notika ar Slovākijas izlasi.Neteikšu, ka šī spēle atklāja kaut ko kardināli jaunu par Latvijas valstsvienības vājajām vietām. Dažas gan izgaismoja spilgtāk, atjaunojot bažas par sastāva nelīdzsvarotību. Taču deviņu spēļu turnīru vienā elpas vilcienā uz spēju maksimālās robežas aizvadīt nav iespējams, tāpēc uz zaudējumu var paskatīties arī no pozitīvās puses. Proti, tas no komandas pleciem novēlis desmit pēc kārtas izcīnīto uzvaru (rekords!) slogu, atbrīvojot galvas jaunai motivācijai. Ja ar komandas sportisko kondīciju viss ir kārtībā (un zinātāji teic, ka šai ziņā bažām neesot pamata), tad atgriezīsies gan metienu precizitāte, gan koncentrācija aizsardzībā un cīņā pie groziem.No turnīra stratēģijas viedokļa zaudējums Slovākijai ir labojama lieta jau nākamajā mačā ar Spāniju. Pietiks ar plus 1 (ja tiks uzvarēts ar 62:61 vai mazāku rezultātu) vai plus 2, lai otrā vieta grupā būtu rokā.Taču patiesībā šai rēķināšanai lielas jēgas nav. Pirmkārt, F grupas komandām turnīrs beigsies dienu vēlāk un iespēja izkalkulēt vēlamās pretinieces būs tām, nevis Latvijai &co. Otrkārt, bēgot no titulētām favorītēm, var uzskriet virsū izsalkušām pastarītēm. Visbeidzot, treškārt, Latvijas izredzes čempionāta turpinājumā visvairāk būs atkarīgas no pašu spējas piecelties pēc klupiena, kurš gadījās īstajā brīdī un vietā. Tas sagādāja sāpīgus nobrāzumus, taču nebūt nav radījis nepārvaramus šķēršļus ceļā uz izvirzītajiem mērķiem. Svētdiena bija kā radīta, lai sakārtotu domas un spēkus čempionāta atlikumam. Pirmdien sākas jauna dzīve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi