Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Repše sveic Latvijas U-20 izlases basketbolistes ar Eiropas čempionāta bronzas medaļām

Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) priekšsēdētājs, finanšu ministrs Einars Repše paudis gandarījumu un sveic Latvijas U-20 izlasi ar izcīnītajām bronzas medaļām Eiropas čempionātā (EČ), aģentūru BNS informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļā.

"Mūsu sieviešu basketbola izlase, neskatoties uz ierobežotiem finanšu resursiem, ir izcīnījusi trešo vietu Eiropas čempionātā. Esmu lepns par mūsu meitenēm, jo viņu spēles sniegums bija izcils un sīvā cīņā ir iegūtas bronzas medaļas. Junioru U-20 komanda ir nopietns pieteikums Latvijas sieviešu basketbola izlasei, kas apliecina, ka dāmu basketbola tradīcijas mūsu valstī nostiprinās un attīstās," norāda Repše.

LNSP priekšsēdētājs izsaka arī cieņas pilnu pateicību izlases galvenajam trenerim Mārtiņam Zībartam un trenerei Mudītei Zanderei, kas, netaupot savus spēkus un enerģiju, kvalitatīvi sagatavoja nacionālo komandu čempionātam.

Jau ziņots, ka izglītības ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka sportistēm tiks rīkota pieņemšana, bet par naudas prēmijām, kā ik gadu, paredzēts lemt gada nogalē. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem basketbolistēm, viņu treneriem un apkalpojošajam personālam var piešķirt naudas prēmiju līdz 10 tūkstošiem latu kopumā. Savukārt Latvijas Basketbola savienībai par izlases dalību EČ var piešķirt līdz 15 tūkstošiem latu. Naudas balva jāizmanto sporta veida veicināšanai un jaunatnes sporta programmu attīstībai.

Arī premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") iecerējis pēc atgriešanās no atvaļinājuma nākamnedēļ tikties ar basketbolistēm.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase dramatiskā spēlē svētdien Liepājā izcīnīja Eiropas čempionāta (EČ) bronzas medaļas.

Latvija ar 53:49 uzvarēja Francijas vienaudzes, kam pirmajā puslaikā bija pat 17 punktu pārsvars. Vadībā latvietes izvirzījās tikai četras minūtes pirms spēles beigām.

Arī pagājušajā gadā EČ Latvijas U-20 komanda ieguva bronzas medaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi