Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Sametis: Kaimiņu būšana skandālu mērcē

Spēles pamatlaika beigas Tallinā atsauca atmiņā divus gadus senus notikumus BBL finālturnīrā Šauļos, kad spēlē par trešo vietu arbitri nepareizi ieskaitīja mājinieku pārāk vēli gūto izšķirošo grozu pret BK Ventspils. Interesanti, ka tieši tā spēle deva izšķirošo grūdienu videoatkārtojuma iekļaušanai tiesnešu arsenālā šādu strīdu izšķiršanai. Tiesa, šoreiz uzmanība jāvērš uz citu aspektu.

Gan šajā spēlē par BBL bronzu, gan sestdienas cīņā starp VEF un Kalev/Cramo tiesneši lēmumu par tik izšķirīgu epizodi pieņēma milzu steigā, bet soģu un spēles komisāra paraksti uz spēles protokola nokļuva zibens ātrumā. Neizpratni par to pauda gan Ventspils pārstāvji 2010. gadā, gan VEF komanda šajā nedēļas nogalē. Pēc galvenā tiesneša paraksta uz protokola tajā vairs nav iespējams veikt izmaiņas. Toreiz tas liedza BK Ventspils leģitīmi kļūt par vienīgo bronzas godalgu ieguvēju. Pēc video noskatīšanās līgas vadītāji atzina, ka uzvara pienāktos ventspilniekiem, taču protokolu mainīt nebija iespējams, tāpēc tika piedāvāta pārspēle. Ar to Ventspilī nebija mierā, un pēcāk bronza tika piešķirta abām komandām. Šoreiz oficiāļu steiga neļāva VEF Rīga pat apstrīdēt pieņemto lēmumu.

Kļūdīties ir cilvēcīgi, un pat visspēcīgākie profesionāļi kritiskās situācijās var pieņemt nepareizus lēmumus, taču nav saprotams, kāpēc šajos gadījumos tik strauji izslēgtas iespējas notikušo labot. Atliek cerēt, ka tam nav nekāda sakara ar spēles rīkotāju vēlmi pavilkt savus favorītus. Ne vienā, ne otrā situācijā skandāls nedara godu ne turnīram, ne tiesnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi