Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saslimušie vēl četrās NBA komandās - līgā jau 14 Covid-19 gadījumu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Filadelfijas 76ers un Denveras Nuggets ceturtdien paziņoja, ka to rindās ir personas, kuras inficējušās ar Covid-19 vīrusu. Tāpat saslimšanas gadījumi konstatēti Losandželosas Lakers un Bostonas Celtics rindās.

76ers atklāja, ka saslimšana ar vīrusu konstatēta trim personām, bet Nuggets klubā vienai. Filadelfijas vienībai par inficēšanos izdevies uzzināt pēc medicīnas iestāžu ieteikuma veikt pārbaudes.

"Trīs cilvēkiem konstatēta inficēšanās ar vīrusu. Visi pārējie rezultāti pagaidām ir negatīvi," teiks Filadelfijas komandas paziņojumā. "Par šo situāciju esam paziņojuši visām nepieciešamajām instancēm."

Klubs uzsvēra, ka visi trīs cilvēki ir karantīnā, un viņu veselību pieskata medicīnas personāls.

"Mūsu prioritāte ir spēlētāju, personāla, fanu un pārējo atbalstītāju veselība, tāpēc cieši sastrādājamies ar medicīnas iestādēm," vēsta ziņojums.

Tāpat saslimšanas gadījums konstatēts arī Nuggets komandā. Arī Denveras klubs neatklāj vai inficējies ir kāds no spēlētājiem.

"Konkrētā persona 16.martā piedzīvoja Covid-19 vīrusam raksturīgus simptomus, tāpēc medicīnas personāls pārņēmis vadību," teikts komandas ziņojumā.

ESPN vēsta, ka vēl divi saslimšanas gadījumi ir Losandželosas Lakers komandā, tāpat pozitīvs Covid-19 tests ir Bostonas Celtics spēlētājam Markusam Smārtam.

"Tikko uzzināju, ka man ir koronavīruss," Twitter video uzrunā teica spēlētājs. "Man viss ir kārtībā. Jūtos labi. Pagaidām nejūtu nekādus simptomus."

"Palīdzam pasargāt citus, pasargājot paši sevi."

Bostonas komanda norādīja, ka Smārts turpmākās dienas pavadīs karantīnā. Tāpat vienība norādīja, ka tuvākajā laikā būs zināmi arī citu spēlētāju testa rezultāti.

Tāpat inficēšanās gadījums tika konstatēts Losandželosas vienībā, kas atklāja, ka starp saslimušajiem ir divi spēlētāji, tomēr konkrēti vārdi netika nosaukti.

Lakers piektdien plāno veikt testus arī tiem spēlētājiem, kuri ceturtdienas rītā to neizdarīja.

Pirmais saslimšanas gadījums NBA tika konstatēts 12.martā. NBA vadība sezonu pārtrauca neilgi pēc tam, kad Jūtas Jazz basketbolistam Rūdijam Gobēram bija pozitīvas analīzes. Vēlāk saslimšana ar vīrusu tika konstatēta arī viņa komandas biedram Donovanam Mičelam un Detroitas Pistons spēlētājam Kristianam Vudam.

Savukārt pirms trim dienām pēc Bruklinas Nets veiktajām pārbaudēm, Covid-19 inficēto sarakstā tika iekļauts Kevins Durants, kurš laukumā nav devies kopš pagājušās sezonas finālsērijas.

Kopumā NBA nu jau konstatēti 14 saslimšanas gadījumi septiņos klubos, vairums no inficētajiem ir spēlētāji.

Aģentūra LETA jau ziņoja, NBA 12.martā izsludināja pārtraukumu līgā, kas sākotnēji tika noteikts līdz aprīļa vidum. Vēlāk līga paziņoja, ka spēles noteikti nesāksies ātrāk par maija otro pusi vai jūnija sākumu. Ziemeļamerikas mediji vēsta, ka šosezon fināla spēles, iespējams, nāksies vērot augustā.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi